Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
renkli çekirdeksiz üzüm 

BURSA'DA KURULU ALARA FİDAN, MANİSA'NIN SALİHLİ İLÇESİNDEKİ BAĞINDA, DENEME AMAÇLI RENKLİ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM ÜRETİMİNİ YAPIYOR -FİRMA, PEMBE, KIRMIZI, MOR VE SİYAH RENKLERDEKİ ÇEŞİTLERDE BAŞARILI OLUNANLARIN ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK 

BURSA (A.A) - Bursa'da kurulu Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi Ticaret A.Ş, Manisa'nın Salihli ilçesindeki bağında, renkli çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin deneme üretimine başladı. 
 
     Firmanın üst yöneticisi (CEO) Yavuz Taner, Bursa'daki meyve ve fidan bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin meyve üretimi yaptıkları çeşitli bölgelerinde ''Hasat Şenliği'' düzenleyeceklerini söyledi. 
 
     Şenliği genç meyve bahçelerinde yapacaklarını belirten Taner, şunları kaydetti: 
     ''Antalya, Adana, Mersin, Manisa, Çanakkale, Bursa ve Afyonkarahisar'da toplam 6 bin dekarlık bahçelerimizde, siyah incir, Japon erikleri, şeftali, badem, ceviz, nektarin, kayısı, Trabzon hurması, nar, elma ve üzüm yetiştiriliyor. İlk Hasat Şenliği'ni, 17-18 Haziran'da Antalya'da düzenleyeceğiz. Serik ilçesinin Kozağacı köyündeki 400 dekar arazi üzerine kurulu bahçede, 17 bin adet Japon eriği, nektarin, kayısı, nar, elma ve Trabzon hurması fidanlarının birinci yıl hasadını yapacağız. Aynı tarihlerde Adana'nın Ceyhan ilçesindeki 400 dekarlık bahçemizde şenlik yapacağız.'' 
     Taner, 23-24 Haziran'da Salihli'deki bahçelerinde kiraz, kayısı, nektarin, Japon eriği, nar ve üzüm hasadı, 2 Temmuz'da Çanakkale'nin Ezine ilçesinde Japon eriği ve kiraz hasadı, 8-9 Temmuz'da ise Mersin'in Tarsus ilçesinde nektarin, Japon eriği hasadına yönelik şenlik düzenleyeceklerini bildirdi. 
     
     -RENKLİ ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM- 
     
     Bugüne kadar meyve üretimine yönelik önemli ARGE çalışmaları yaptıklarını anlatan Taner, şunları söyledi: 
     ''Son dönemlerde ise renkli çekirdeksiz üzüm yetiştiriciliğine yönelik bir çalışmamız var. 3-4 çeşidi dünyada seviliyor, tüketiliyor. Bunun öncülüğünü Güney Afrika yapıyor. Popüler olanları ve Islahçıların geliştirdiği çeşitleri getirdik. Pembe, kırmızı, mor ve siyah çeşit çekirdeksiz üzüm serilerini deniyoruz. Lezzetleri ve renkleri farklı. Uzun süre hasat edebileceğimiz şekilde üzüm projesi geliştirdik. Salihli'de deneme üretimlerimiz sürüyor. 48 çeşide yakın ürünümüz var.'' 
     Taner, 2013 yılında Salihli'deki bahçelerinde bir meyve paketleme fabrikası kuracaklarını belirterek, fabrikanın 5 milyon dolara mal olacağını bildirdi. 
     Fabrikanın bin tonu kiraz olmak üzere toplamda 8-10 bin tonluk paketleme kapasitede olacağını kaydeden Taner, ''Fabrikada meyveyi işleyip iç ve dış pazara sunacağız. Fabrika önemli bir katma değer sağlayacak'' dedi.

Ekleme Tarihi
16.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Renkli çekirdeksiz üzümün deneme üretimi başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız