Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
MÜMSAD 

102 yıllık geçmişiyle dünyanın en büyük yağ organizasyonu olan AOCS (Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği), sektördeki yeni teknolojiler, prosesler, ürünler, bunların yemeklik ve endüstri bazında uygulamalarını tartışmak üzere düzenlediği Dünya Yağ Konferansı’nı bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde İzmir’de gerçekleştiriyor.
 
Dünyanın en büyük yağ organizasyonu olan AOCS (American Oils Chemicsts Soceity-Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Dünya Yağ Konferansı (World Conference on Oilseed Processing, Fats & Oils Processing, Biofuels & Applications) bu yıl İzmir Hilton Oteli’nde 20-23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
Konferansın hazırlık sürecinde aktif olarak destek veren MÜMSAD, 40’ın üzerinden ülkeden sanayici, akademisyen ve bilim adamlarından oluşan 400’ü aşkın katılımcının kayıt yaptırdığı konferans vesilesiyle yağ sektörünün tartışıldığı bir platformu bir kez daha ülkemize taşırken, Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunuyor. 
Konferansta; yeni teknolojiler, prosesler, ürünler ve bunların hem yemeklik hem de endüstri bazında uygulamaları, konunun uzmanları tarafından değerlendirilip tartışılacak. Konferans; yağlar ve margarinler konusunda, bilim adamları, teknik elemanlar, ekipman üreticileri, Ar-Ge’ciler, kimya ve gıda mühendisleri ile satış ve pazarlamanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla geniş bir tartışma, tecrübelerin paylaşımı ve yeni meslektaşlarla tanışma imkanı sunacak. 
 
Kongre bu yıl MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül’ün önerisi üzerine iki ayrı platformda gerçekleşecek. 20-21 Haziran tarihlerinde ‘’Dünya Yağ pazarı’ başlığı altında bütün yağların özellikleri, üretim-tüketim dengesi, ticareti ve hammadde fiyatları tartışılacak. İkinci bölüm ise 21-23 Haziran tarihlerinde tüm ham yağların, likit yağ margarin ve biyo yakıtların proses, teknoloji ve sanayi uygulamaları konusunda teknik konferans olacak.
 
Türkiye, 15 yılda 4. Kez AOCS Konferansı düzenliyor 
 
MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, uzun yıllardır üyesi olduğu AOCS’un 1996, 2002 ve 2006 yıllarındaki kongrelerini İstanbul’da gerçekleştirdiğini belirterek, 2002 İstanbul kongresine 50’den fazla ülkeden 800 civarında katılımla dünya katılım rekoru kırıldığını hatırlattı. 
Yurdagül, organizasyonun genel başkanlığını Türk asıllı Amerikalı Dr. Sefa Köseoğlu’nun yaptığını, kendisinin ise yerel başkan olarak destek verdiğini belirterek; konferans hazırlıkları için 1,5 yıldır birlikte çalıştıkları Köseoğlu’na, Türkiye’de margarin ve yağ sanayi adına yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı sunduğu için teşekkürlerini iletti.
 
 
 
Dört gün sürecek iki toplantıda toplam 107 sunum yapılacağını, bunların 15’in Türk akademisyenlere ait olduğunu, 11 sanayicinin çeşitli konularda izleyicileri bilgilendirecek sunumlar gerçekleştireceğini, 15 oturumu Türk sanayici ve akademisyenlerin yöneteceğini söyleyen Yurdagül, bu rakamların bir dünya toplantısı için çok önemli olduğunu vurguladı.
Konferans öncesi, AOCS adına aynı zamanda Bioactives World Forum CEO’su olan Dr. Sefa Köseoğlu tarafından organize edilen ve üç gün boyunca devam edecek olan, çeşitli teknik konularda birer günlük ‘kısa kurslar’ düzenleneceğini de belirten MÜMSAD Başkanı Yurdagül, özellikle sektöre yeni katılan genç elemanların bu kurslara rağbet gösterdiğini ifade etti. 
MÜMSAD olarak Türkiye’de yapılan ulusal veya uluslararası kongre ve seminerlere katılarak, Türkiye’deki sanayi, yenilikler ve sorunları yerli ve yabancı katılımcılarla paylaştıklarını dile getiren Yurdagül, “Şahsen bu toplantıların, Türkiye’yi ve sektörü yabancılara tanıtmakta çok büyük faydası olduğuna inanıyorum” dedi.

Ekleme Tarihi
17.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yağ sektörünün bugünü ve geleceği İzmir’de tartışılacak!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız