Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), meyve suyu sektöründe bölgede faaliyet gösteren firmalarla yatırımcı eşleştirmelerine başladı. İtalyan Mixer SRL ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ndeki meyve suyu firmaları buluşturuldu.
 
BAKA, eşleştirme programı kapsamında, profesyonel kokteyl üretim firması İtalyan Mixer SRL ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) meyve suyu firmaları buluşturuldu. Sektörlerdeki firmaların iş görüşmelerini organize etmek ve iş birlikteliklerinin artırılmasını hedefleyen eşleştirme programında, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Uzman Seyitcan Altınkaynak, İtalya’da meyve suyu sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Mixer SRL’in sahibi Moreno Salmi’yi, Antalya OSB’deki sektördeki firmalarla buluşturdu.
İtalya’da 40 yıldır pastörize etmeden alkolsüz meyve kokteylleri ürettiklerini söyleyen Salmi, “Türkiye pazarı çok ilgimizi çekiyor. Uygun bir ortam olması durumunda Türkiye pazarında üretim yapabiliriz.” şeklinde konuştu.
İtalyan firma sahibi Salmi, Kırşehirli Nobel Tarım firması sahibi Lokman Doğan ile de buluşturuldu. Lony markasıyla “yüzde 100 sıkma meyve suyu” sloganıyla katkısız ürünler ürettiklerini söyleyen Doğan, 14 çeşit meyve suyu ürettiklerini söyledi. Her iki buluşmada da Falez ve Lony marka Türk ürünlerinin numunelerinin İtalya’ya ve Mixer firmasının kokteyl ürünlerinin numunelerinin de Türkiye’ye gönderilmesi kararlaştırıldı. Salmi, numuneleri İtalya’daki distribütör firmalara ulaştıracaklarını ve gelecek sonuçlara göre Antalya’dan mal talebinde bulunabileceklerini söyledi.
Program sonunda, meyve suyu sektöründe Antalya’da bulunan tüm firmalara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Özyürek, önümüzdeki günlerde de eşleştirme programına devam edeceklerini kaydetti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Batı Akdeniz’in meyve suları İtalya yolunda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız