Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzin, 2. Narenciye Festivali 

Türkiye narenciye üretiminin önemli merkezlerinden olan Hatay'ın Erzin ilçesinde düzenlenecek 2.Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarına başlandı. Kasım ayında yapılması düşünülen festival için ön hazırlık yapılıyor.
 
 
 
 
Türkiye'nin narenciye üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Erzin'de üreticiler ürünlerini bir marka haline dönüştürerek hem Türkiye'deki pazarlarda hem de yurt dışındaki pazarlarda satışa sunulmasını istiyor. Bu kapsamda ilki ocak ayında yapılan Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali'nin ikincisi Kasım ayında düzenlenecek. Hasat zamanına denk getirilen festival için ilçede ön hazırlıklar yapılıyor. Erzin'in adını Türkiye ve Dünya'ya duyurmak amacıyla yapılacak festivalin renkli geçmesi için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Festival öncesi yapılan komisyon toplantısında festival tarihi 19-20 Kasım olarak netleştirildi. Erzin Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek'in başkanlığında yapılan toplantıda festivalde yapılacak etkinlikler masaya yatırıldı.
Narenciye Festivali Komisyon Toplantısı'nda konuşan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Ocak ayında gerçekleşen ilk festivalin olumlu tepkilerini gördüklerini söyledi. Narenciyede Erzin'in adını dünyaya duyurmayı hedeflediklerini ifade eden Yönden, ''Narenciye'nin Erzin için yeri ve önemi ayrı. Üreticilerimizle birlikte biz bu festivali düzenlemekte kararlıyız. Festivali düzenlemekte amacımız bu güzel ilçemizin adını duyurabilmek ve burada üretilen lezzetli narenciyenin markalaşarak Türkiye'nin dört bir yanına ve Dünya ülkelerine ihracatını sağlamak. Ocak ayında yaptığımız festivalin olumlu tepkilerini aldık. Kasım ayında ikincisini yapacağımız festivalimiz Erzin için görülmemiş bir festival olacak.'' dedi.
Erzin'in lezzetli narenciyesinin markalaştırılması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ''Biz bu festivalle Erzin'in adını hem ülkemize hemde yurt dışındaki ülkelerde duyurmayı istiyoruz. Narenciye Erzin'in yıllardır ana geçim kaynağı. 19-20 Kasım'da İkincisini yapacağımız festivalimiz daha farklı olacak. Festival süresince konserler düzenlenecek, etkinlikler yapılacak. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve dernekler müthiş bir çalışma içerisine girdik. Hatay'da ilkleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Muhteşem bir festivalle Erzin uluslararası pazarlarda önemli bir kaynak olacak.'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
23.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzin, 2. Narenciye Festivali'ne hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız