Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
market 

BUDAPEŞTE (A.A) - Macaristan'da, Türkiye'den giden gıda ürünlerinin satıldığı en büyük market olan ''Troya'' hizmete açıldı. 

     Başkent Budapeşte'nin 8. bölgesinin merkezindeki Nepszinhaz caddesinde hizmete giren ''Troya''nın açılışına yoğun ilgi gösterildi. 

     Macar medyasının da büyük ilgi gösterdiği açılışa, siyasetçiler, bölge belediyesinin yetkilileri, Macaristan'da yaşayan Türkler ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
     Macaristan'da uzun zamandır ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren Ceteks Grubu'na ait Troya Marketin sahiplerinden Celalettin Karabacak, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 2011 yılında gıda sektörüne girme kararı aldıklarını söyledi. Karabacak, Macaristan'da çeşitli milliyetlere mensup yaklaşık 40 bin Müslüman'ın yaşadığını, amaçlarının daha çok bu kesime hizmet vermek olduğunu kaydederek, öte yandan Macar halkına da Türk mutfak kültürünü tanıtmak ve tattırmayı istediklerini belirtti. 
 
     Uzun süredir Macaristan'da yaşadığını ve kendisinin de diğer Türk ve Arap vatandaşlar gibi gıda konusunda sıkıntı yaşadığını anlatan Karabacak, açtıkları süper market ile bu sorunun ortadan kalkacağını, şimdiden Türkler ve Araplardan çok sayıda tebrik ve teşekkür geldiğini kaydetti. 
 
     Şirket ortaklarından Alp Pekin, et ürünlerinin İslami usullere uygun kesileceğini, marketteki tüm ürünlerin, meyve ve sebze de dahil olmak üzere Türkiye'den getirileceğini söyledi. 

Ekleme Tarihi
03.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Macaristan'da, Türk Gıda Marketi ''Troya'' Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız