Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mango narenciye 

İyi Tarım'ın Öncüsü Mango Gıda Yeni Yatırımlarla Büyümesini Sürdürüyor.

 
Türkiye'de 80'e yakın yaş meyve-sebzede pazarın en önemli tedarikçisi olan Mango Gıda aldığı Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde Narenciye İşleme ve Paketleme Tesisi yatırımı başlattı. Genel Kurulda alınan kararla tesis yatırımının yabancı kaynak finansmanının finansal kiralama yoluyla yapılması kararlaştırıldı. 
 
Adana yatırım finansmanında inşaat giderlerinin temini için Deniz Finansal Kiralama ile sözleşme imzalandı. Sözleşme gayrimenkul alımı ve bina inşaat işlerini kapsıyor. Sözleşme konusu işlerin fatura bedeli 4 Milyon TL , faiz dahil toplam tutarı 5 Milyon 352 bin 519 TL olarak açıklandı. 
 
Söz konusu tesisde kullanılacak narenciye paketleme makinalarının da Vakıf Leasing aracılığıyla satın alınması için anlaşma sağlandı. Makina satın almalarıyla ilgili 1 Milyon 972 bin Amerikan Doları tutarındaki sözleşme Vakıf Leasingle imzalandı. 2011 Eylül ayında tamamlanması beklenen ve yıllık 50 bin ton kapasiteli olması planlanan tesis ileri teknolojiyle donatılacak. 
Narenciye İhracatı Mango Gıda'ya Ödül Getirdi 
 
Türkiye'de İyi Tarım'ın öncüsü Mango Gıda 2010 yılında gerçekleştirdiği 4 bin 325 ton narenciye ihracatıyla İstanbul'da Yaş Meyve Sebze dalında ihracat birincisi oldu. Mango Gıda İhracat Müdürü Alim Kurtcebe Başarılı İhracatçı Ödülünü Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Ünal'dan aldı. 
 
Mango Gıda 2010 yılında gerçekleştirdiği 2 bin 250 ton Mandalin, 250 ton Greyfurt, 600 ton Limon ve 1225 ton Portakal ihracatıyla İstanbul birincisi olarak İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) tarafından Yaş Meyve Sebze dalında ödüle layık görüldü. 
 
2010 yılında Yüzde 117 büyüdü 
2000 yılında kurulan Mango Gıda, özellikle 2001 krizinden sonra, her yıl Yüzde 38 oranında büyüdü. Şirket 2010 yılında halka arz edildikten sonra ise 2010 yılında yüzde 117 büyüyerek 4 Milyon 503 bin 641 TL konsolide kar ve 66.677.272 TL konsolide ciroya ulaştı. 
2011 İlk Çeyrekte 2 Milyon TL Kar 
Mango Gıda, 2011 yılı ilk üç aylık dönemde 2.0 milyon TL konsolide kar açıkladı. 
 
2011 İhracat Hedefi 20-30 Milyon TL Arasında 
Türkiye'de iyi tarımın öncüsü ve Migros, Metro, Carrefour, Mopaş, A-101, Real, Çağrı, Hatipoğlu, Hakmar, Kiler, Şaypa gibi pek çok alışveriş zincirinin en büyük gıda tedarikçisi olan Mango Gıda, 2011 yılında 20 ile 30 Milyon TL arasında ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyor. Mango Gıda, Doğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerine ihracat yapıyor. Moldovya, Polonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkelerinin de en önemli tedarikçilerinden biri durumunda. 
 
Ukrayna'ya 20 Milyon TL'lik İhracat 
Mango Gıda son olarak lojistik firması Aktiv ile 20 Milyon dolarlık meyve-sebze ihracatı yapmak üzere sözleşme imzaladı. Bölgeden daha yüksek talepler gelmesine rağmen şirket dengeli büyüme ve belli bir ihracat stratejisi çerçevesinde hareket ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay açılan Londra ofisiyle İngiltere bir diğer ihracat destinasyonu haline geldi. Danimarka AB içindeki bir diğer ülke oldu. Böylece Mango Gıda Doğu Avrupa'nın yanı sıra Batı Avrupa'ya da açılmış oldu. Şirket ayrıca Malta ve Irak gibi farklı bölgelere de ürün satışı gerçekleştiriyor. 
 
Türkiye'nin Büyüyen Gıda Tedarikçisi 
2005 yılından sonra kendi ürün işleme deposu lojistik ağını kurup daha da büyüyen Mango Gıda, şu anda Migros,Metro,MopaşA,101, Real,Çağrı,Hatipoğlu, Hakmar, Kiler, Şaypa, diğer yerel marketler, müşteriler, restoran ve yemek sitelerine 80'ye yakın yaş sebze ve meyve çeşidi sunuyor. 
 
Mango Gıda, ürünlerini 1 milyon m2'nin üzerindeki sözleşmeli ve kendi ekim alanlarında üretip, kendi tesislerinde işleyerek paketliyor. Dağıtımını da yine kendi dağıtım filosuyla gerçekleştiriyor. 
Mango Gıda faaliyetlerini, İstanbul / Samandıra'daki merkezinden idare ediyor. Merkezde modern, entegre tesisler de yer alıyor. 
 
Mango Gıda, Beypazarı, Bursa, Karacabey, Adapazarı, Antalya, Samsun, İzmir ve Trakya'da kendine ait ve sözleşmeli tarım alanlarında, üretim gerçekleştiriyor. Günümüzün pek çok firmanın benimsemeye başladığı "İyi Tarım Uygulamaları"(İTU) 'nın öncülerinden olan Mango Gıda, İTU sertifikasının yanı sıra, uluslararası gıda tüzüğüyle ilgili diğer sertifikalara da sahiptir. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mango Gıda’dan Adana’da İşleme Tesisi Yatırımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız