Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yıldız Holding 

ÖRGEN GIDA GENEL MÜDÜRÜ BÜLEND ÖRGEN: -''ÇOK BÜYÜK BİR KAPASİTEMİZ VAR. BU KAPASİTENİN YARISINI BİLE DOLDURAMIYORUZ. YAPTIĞIMIZ YATIRIM, ÜRETİM İKİ KATINA ÇIKACAK KADAR KARŞILAYACAK BOYUTTA..''


İSTANBUL (A.A) - Yıldız Holding'in kahve markası Cafe Crown'un üretici şirketi Örgen Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bülend Örgen, çok büyük kapasiteleri olduğunu belirterek,''Bu kapasitenin yarısını bile dolduramıyoruz. Yaptığımız yatırım, üretim iki katına çıkacak kadar karşılayacak boyutta...'' dedi. 
 
     Yeni ürün tanıtım toplantısında Örgen, dünyada sıcak içecek pazarında yüzde 54 sahip olan kahvenin Türkiye'deki payının yüzde 21 olduğunu belirterek, Türkiye'de kahve sektöründe alınacak çok yol bulunduğunu vurguladı. 
 
     Türkiye'de hazır kahve pazarının büyüklüğünün ton olarak 22 bin ve ciro olarak da 450 milyon lira olduğunu belirten Örgen, geçen yıl hazır kahve pazarının yüzde 7 büyüme gösterdiğini, hane başına hazır kahve alımının yılda 6,7 kez olduğunu ve ortalama 115 gram olarak gerçekleştiğini söyledi. 
 
     Örgen, Türkiye'de günde 45 ton hazır kahve tüketildiğini, birarada kahvelerin toplam kahve pazarının yüzde 66'sını oluşturduğunu ifade ederek, birarada pazarının Cafe Crown'un 2005 yılında pazara girmesiyle beraber 2006 yılında yüzde 91 büyüme gösterdiğini bildirdi. Örgen, Geçen yıl toplam kahve pazarı içinde biraradanın payının yüzde 66, gold ve klasiğin payının yüzde 8, cappucino payının yüzde 3 ve Türk kahvesi payının yüzde 23 olduğunu kaydetti. 
 
     Genel Müdür Bülent Örgen, 1981 yılında kurulan Örgen Gıda'nın Türkiye'deki en büyük kapasitedeki toz karışım üreticisi konumunda bulunduğunu, toplam 25 milyon avroluk yatırımla kurulan fabrikanın dakikada 2400 kahve poşeti üretimi kapasitesine sahip olduğunu bildirdi. Örgen, ''çok büyük bir kapasitemiz var. Bu kapasitenin yarısını bile dolduramıyoruz. Yaptığımız yatırım, üretim iki katına çıkacak kadar karşılayacak boyutta. Bundan sonraki çeşitlenmeler bizim yatırımımızı karşılayacak, kapasiteyi artıracak çeşitler olmakta. Yeni yatırım söz konusu değil'' diye konuştu. 
 
     Özellikle Avrupa, Orta Doğu ve hatta Türk kahvesine sahip çıkmaya çalışan Yunanistan'da dahi genç Türk kahvesini satmayı hedeflediklerini ve onun planlamasını yaptıklarını belirterek, ''Talep var da siyasi skandal olmayacak şekle getirmek istiyoruz'' dedi. 
     
     -ŞİKE İDDİALARI- 
     
     Bülent Örgen, Galatasaray basketbol spor kulübüne sponsorluklarına ilişkin sözleşmenin Mayıs ayında bittiğini anımsatarak, tek bir kulüp yerine tüm kulüplerin alt yapılarını güçlendirme kararı aldıklarını söyledi. 
 
     Basketbola gönül veren gençlerin alt yapı çalışmalarını geliştirmek için para harcanmaya karar verdiklerini ifade eden Örgen, basketbol federasyonu ile böyle bir projeleri olduğunu anlattı. 
 
     Örgen, ''Böyle bir karar aldığımızda şike yoktu. Aldığımız kararın şike operasyonu alakası yok'' dedi. 

Ekleme Tarihi
13.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'de Kahve Sektöründe Alınacak Çok Yol Var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız