Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Keklikler kene avı için hazır 

Amasya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Başmühendisi Habibe Yolcu, kene ve çekirge gibi zararlıların çoğalmasını engellemek için yetiştirilen kınalı kekliklerin hazır olduğunu söyledi.

 
Yolcu, yaptığı açıklamada Yozgat'taki Keklik Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen kınalı kekliklerin 750'sinin, program dahilinde Amasya'da doğal yaşam alanlarına salınacağını söyledi.
 
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün programı kapsamında 3 aşamada doğaya salacak kekliklerin, ilk aşamada 250'sinin Amasya'ya getirildiğini ifade eden Yolcu, “Program kapsamında, Amasya'da ilk olarak Yassıçal, Saraycık, Vermiş ve Sazköy kırsalına 250 adet keklik salındı. Amasya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi olarak temel hedefimiz doğada nesli tükenen kınalı kekliklerin çoğalarak doğanın zenginleşmesi ve kene ile çekirge gibi zararlıların çoğalmasını engellemek” dedi.
 
Yolcu, “Bu çalışmalar kapsamında özelikle kene ve çekirge türlerinin çoğalması, tarım zararlılarının artarak insan sağlığına zarar vermesini önlemede doğaya kınalı keklik salımının faydalı olacağını düşünüyoruz”diye konuştu.
 
Amasya Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı ve Atıcılık İl Temsilcisi Mehmet Kurt ise doğaya keklik salınmasının doğal ve ekolojik dengeyi koruyacağını belirtti.
 
Avcılara belgeli avcılık yapmaları yönünde önerilerde bulunan Kurt, doğaya salınan kekliklerin korunması ve av yasağının olduğu dönemlerde avlanılmaması konusunda uyardı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Keklikler kene avı için hazır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız