Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rusya 

RUSYA FEDERASYONU FEDERAL BİTKİ KARANTİNA VE VETERİNERLİK SERVİSİ YETKİLİLERİNDEN BİR HEYET, BURSA'DA SİYAH İNCİR, ŞEFTALİ VE ARMUT YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YOĞUN OLARAK YAPILDIĞI KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU -UYMSİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇALI: ''GIDA GÜVENLİĞİNDE TARIM İLACI KALINTI KONUSU HER ZAMAN ÖNCELİKLİ ALANIMIZ'' 


BURSA (A.A) - Rusya Federasyonu Federal Bitki Karantina ve Veterinerlik Servisi yetkililerinden oluşan bir heyet, Bursa'da siyah incir, şeftali ve armut yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı köylerde incelemelerde bulundu. Servisin Başkan Yardımcısı Aleksey Saurin, üretim tekniklerinden son derece memnun kaldıklarını vurguladı. 
 
     Aleksey Saurin başkanlığındaki yedi kişilik heyet, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü uzmanları, Bursa İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı ile birlikte, Fadıllı köyünde Bursa Siyahı İnciri, Dikencik Çiftliği'nde şeftali, Ağaköy'de de armut bahçelerini gezdi. 
 
     Konuk heyete yaş meyve ve sebze ihracatında alınan tedbirlerin yerinde incelendiği ziyaretlerde, Türkiye'nin son yıllarda uygulamaya koyduğu ''Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi'nin (EKÜY)'' tanıtımı yapıldı. 
 
     Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı, yaş meyve ve sebze ihracatında gıda güvenliği alanında, özellikle tarım ilacı kalıntı konusuna her zaman büyük önem verdiklerini söyledi. 
 
     Rusya Federasyonu yetkililerinin ziyaretleri sırasında sıkça belirttikleri üzere, yaş meyve ve sebze ticareti ve tüketiminde bu konunun önceliğini her zaman koruduğunu vurgulayan Çalı, şunları söyledi: 
 
     ''Gerek üreticiler gerek tüketiciler gerekse de bu işin teknik ve idari bölümlerinde yer alanların, ortaklaşa herhangi bir sorun yaşanmadan sonuca gitmeleri büyük önem taşıyor. İhracatımızda önemle üzerinde durduğumuz gibi Rusya'ya yapılan ihracatta da her türlü gıda güvenliği ile ilgili önlemleri en ince ayrıntısına kadar almaktayız.'' 
 
     Rehavete kapılmadan bu konudaki titizliklerini sürekli koruduklarını ifade eden Çalı, heyetin üretici bazında üzerinde durdukları konuların başında üretim sırasında yapılan uygulamaların kayıt altına alınması ve izlenilebilir olmasının geldiğini belirtti. 
 
     Çalı, kayıt tutmanın önemine dikkati çekerek, ''Bizim de her zaman söylediğimiz gibi üreticilerimizin kayıtlarını tutmaları ve bu kayıtların izlenilebilir olmasını sürekli tekrarlıyoruz'' dedi. 
     
     -ALEKSEY SAURIN- 
     
     Rusya Federasyonu Federal Bitki Karantina ve Veterinerlik Servisi Başkan Yardımcısı Aleksey Saurin de mühendis gözetiminde, belirli bir sistemde, düzenli ve disiplinli üretim tekniklerinden son derece memnun kaldıklarını söyledi. 
 
     Saurin, özellikle bahçelerin temizliği ve çiftçilerin konulara olan hakimiyetlerine çok sevindiklerini dile getirerek, ''pestisitler''in doğru, zamanında ve istenilen düzeylerde kullanılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Saurin, şöyle konuştu: 
 
     ''Ümit ediyoruz ki, Tarım İl Müdürlüğünün tedbirleri, üreticilerin de bilinçli davranışlarıyla kaliteli ve sağlıklı ürünler elde edilir. EKÜY projesinin daha da genişlemesi gerekiyor. Türkiye bizim dost ülkemiz ve ilişkilerimizi her zaman iyi tutmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda tarım ilacı kalıntı sorunları konusunda yaşadığımız sorunlarda büyük ölçüde azalma var ve bu durum son derece önemli. Çiftçilerin ürettikleri ürünlerin hangi ülkelere ihraç edileceği konusunda bilgilendirilmeleri ve o ülkenin normlarına göre yetiştiricilik yapmalarına özen gösterilmeli. Dostça ilişkilerimizin korunması adına ilerleyen günlerde sürekli temas halinde olacağız.'' 

Ekleme Tarihi
14.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Rusya'dan ''Bursa Siyah İnciri, Şeftalisi Ve Armudu''na Tam Not




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız