Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANVEKİLİ SORMAN: -''BAHAR AYLARINDAKİ YAĞIŞLAR NEDENİYLE PAMUK EKİMİ GEÇ BAŞLADI'' -''PAMUKLAR HALEN KÖRPE DURUMDA, HENÜZ ÇİÇEK AÇMIŞ DEĞİL''


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanvekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, bahar aylarındaki yağışların pamuk üretimini olumsuz etkilediğini bildirdi. 
 
     Sorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl dünya pamuk piyasasında fiyatların 3-4 kat artmasının üreticiyi teşvik ettiğini ancak yağışlardan dolayı ekimin geç yapılabildiğini belirtti. Ekilen pamukların henüz çiçek açmadığını anlatan Sorman, şöyle devam etti: 
 
     ''Bahar aylarındaki yağışlar nedeniyle pamuk ekimi geç başladı. Pamuklar halen körpe durumda, henüz çiçek açmış değil. Bu da hasadın geç geleceğinin işaretidir. Önümüzdeki aylarda havalar pamuk bitkisinin gelişim şartlarına elverirse bu gecikmeyi telafi etme şansımız olacak. 
 
     Pamuk ürününde en mühim evre hasat evresidir. Hasat evresinde hava müsaade ettiği takdirde üretici bu yıl yaptığı masrafları çıkarma imkanı bulacak. Hasat zamanı yağışlar erken gelirse üretici yine gerek fiyat yönünden gerekse de kalite yönünden maalesef mağdur olacaktır.'' 
 
     Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm pamuk üreticilerinin aynı sorunu yaşadığını anlatan Sorman, bundan sonra hava şartlarının bekledikleri gibi gelişmesini ve kaybın telafi edilebilmesini ümit ettiklerini söyledi. 
 
     Manisa merkeze bağlı Yeşilköy'den pamuk üreticisi İsmail Kaynak, pamukların çiçek açmada geç kaldığını ve fiyatların düşük seyrettiğini belirtti. 
 
     Kaynak, ''Pamukların gelişimi yağmurlardan dolayı 20 gün kadar geç kalmış durumda. Ekim zamanında ekemedik, zamanında hasat edeceğimiz de meçhul. Pamuklarımız ot durumunda'' dedi. 
 
     Pamuk üreticilerinden Salih Babacan da bu yıl yağışlardan dolayı pamuk ekimini geç yapabildiklerini, pamuğun hala çiçek açmadığını ve hasadın geç kalacağını söyledi. 

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pamuk Üreticisi Sıkıntılı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız