Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antalya Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan, örtü altı sebze üretiminde sezon sonrası sera atıklarının yakılmasının yangınlara davetiye çıkardığını söyledi. Orman yangınları bakımından riskli bir dönemde olduklarını belirten Müdür Recep Kaşan, hasat sonrası anız, kuru ot ve serada kurumuş sebze atıkları kökleri yakımlarının poyrazlı havada orman yangını riskini artırdığını ifade etti. 

        Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Kaşan, İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu'ndan yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Orman Genel Müdürlüğü'nün son 20 yılın yaptığı istatistiki çalışmasına göre orman yangınların yüzde 97'sinin insan eli ile çıktığını belirten Kaşan, Antalya ve 19 ilçesinde olası yangınlara karşı tüm tedbirleri aldıklarını kaydetti. Temmuz, ağustos ve eylül aylarının orman yangınları için riskli 3 ay olduğunu belirten Kaşan, hasat sonrası anız, örtü altı sebze üretiminde kuru sebze fidanı ile kuru ot yakımının yangınlara davetiye çıkardığını söyledi. 

        Kaşan sözlerini şöyle sürdürdü: "Orman yangınları bakımından en riskli dönem içindeyiz. Hasat sonrası anız, serada içinde kalan kuru sebze ve kuru ot yakımları orman yangınları için tehlike oluşturuyor. Toprağı besleyen anızları yakmayalım. Olası orman yangınlarının önüne geçmek için köylerde yaptığımız bilinçlendirme çalışmaları ile anız, sera atığı ve kuru ot yakımının önüne geçmeye çalışıyoruz."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sera atığı, kuru ot ve anız yakımları orman yangınlara davetiye çıkarıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız