Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzincan 

Kiraz hasadının başladığı Erzincan’da, üretici verimden memnun. Erzincan tarım sektöründe son yıllarda ağırlık kazanmaya başlayan kiraz, ihracaatçı firmaların pazara girmesiyle birlikte 3 liradan alıcı buluyor. 

 
Kiraz son yıllarda Erzincan genelinde gerek dikim sahası, gerekse üretim açısından büyük bir gelişme gösteriyor. Özellikle pazarlama noktasında sıkıntı yaşanmaması çiftçilerin kiraza yönelmelerinde büyük bir etken olarak öne çıkıyor. 2010 yılı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü istatistiklerine göre Erzincan’da bin 500 dekarlık alanda kiraz yetiştiriciliği yapılıyor.
 
    Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek, önümüzdeki yıllarda kirazın çıkışını sürdüreceğini belirterek, “Erzincan genelinde meyve veren kiraz ağacı sayısı 51 bin adet. 2010 yılında il genelinde 2 bin 100 ton civarında kiraz üretimi gerçekleştirilmiştir. 2011 yılında rekoltenin daha da artmasını bekliyoruz. İlimizdeki kiraz üretiminin büyük bölümü Üzümlü ilçesi ile bağlı belde ve köylerde gerçekleştirilmektedir. Yine merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerde de kiraz üretimi giderek gelişmektedir.” diye konuştu.
 
 
    Kiraz üretiminin her geçen yıl artış gösterdiğine değinen Lek; “Son yıllarda çevre illerden gelen ihracatçı firmalar ve çevre illerden gelen talepler ile pazarlama sorunlarının tamamen aşıldığı tarımsal ürünlerimizden birisi olan kiraz, önümüzdeki yıllarda Erzincan’ın önemli tarımsal ürünlerinden biri konumunda olmaya adaydır. 2010 yılı verilerine göre ilimizdeki kiraz üretimi iklim şartlarının uygun olması nedeniyle geçen yıllara göre artış göstermiştir. 2011 yılında kiraz üretimi geçtiğimiz yıllara göre artmıştır ama daha önemlisi bugün 3 liradan alıcı bulan kiraz Erzincan’da üreticinin yüzünü güldürmüştür.” şeklinde açıklamada bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Erzincan'da Kiraz Hasadı Üreticiyi Sevindirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız