Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tukaş salça üretim sezonuna törenle giriş yaptı 

İZMİR (İHA) - Salça sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Tukaş, 2011 yılı üretim sezonuna törenle giriş yaptı. Sezonun ilk salçalık domatesini getiren çiftçiye altın ve plaket takdim edildi.
 
Yarım asırlık lezzet yolculuğunda tüketicilere kaliteli, lezzetli ve güvenli gıda ürünleri sunan Tukaş, 2011 yılı salça üretim sezonuna törenle başladı. Torbalı Fabrikası'nda düzenlenen sezon açılış törenine domates üreticisi çiftçiler ve çalışanlar katıldı. Törende salça üretiminde kullanılmak üzere tarlasından ilk salçalık domatesleri getiren çiftçiye Tukaş Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yılmaz tarafından altın ve plaket takdim edildi.
Törende yaptığı konuşmada; Tukaş'ın tarıma dayalı gıda sektöründeki gücünü kontrollü tarım sisteminden ve bu sistem kapsamında iş ortağı olarak çalıştığı çiftçilerinden aldığını belirten Tukaş Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yılmaz "Yarım yüzyıldır 'güvenli gıda, tarladan başlar' bilinciyle çıktığımız lezzet yolculuğunda; tarımsal hammaddeleri özenle tedarik ediyor, tarlalardan topladığımız taze sebze ve meyveleri anında işliyor ve 'Tukaş' markasıyla tüketicilerimize lezzet ve güvenle sunuyoruz" dedi.
Çiftçiler ile yakın işbirliği kurulmasını ve onlara teknik destek verilmesini sağlayan kontrollü tarım sistemi sayesinde üretimin her aşamasında kalitesi takip edilebilen tarımsal hammaddelerin, ISO 22.000 kalite yönetim sistemi ile işlendiğini ve Tukaş markalı her mevsim taze ürünler olarak sofralara sunulduğunu söyleyen Yılmaz "Tukaş'ın ziraat mühendisleri; çiftçilerin tarlasını sürekli ziyaret ederek, teknik destek sağlamak suretiyle ekim ve dikimden hasatın sonuna kadar verimliliğin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi konusunda çiftçilere yardımcı olmaktadır. Tukaş, kontrollü tarım kapsamında Ege ve Marmara bölgelerindeki çiftçilerin ürününü satın alarak, ülkemizin tarım ekonomisine katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.
 
2011 YILI SEZONUNDA DOMATES REKOLTESİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR
 
Tarıma dayalı gıda sektöründe rekoltenin önemine dikkat çeken Tukaş Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yılmaz, salça sektöründe son yıllarda yaşanan temel sorunun rekolte düşüklüğü olduğunu ifade etti. Ülkemizde salça sektöründe 2011 yılı üretim sezonunun, 2010 yılına göre daha verimli olacağının beklendiğini belirten Yılmaz, "Dünya genelinde görülen domates güvesi (Tuta Absoluta) hastalığı ve iklimsel etkiler nedeniyle 2010 yılında domates üretiminde büyük boyutlarda verim kaybı yaşanmıştır. Domates ekim alanlarının da azalmasıyla birlikte salçalık domates rekoltesi, 2010 yılında bir önceki yıla göre, dünya genelinde yüzde 14, Türkiye'de ise yüzde 31 oranında düşmüştür. Buna bağlı olarak, Türkiye'de 2010 yılında salçalık domates rekoltesi, 1.25 milyon ton olarak gerçekleşirken, yaklaşık 200.000 ton civarında da domates salçası üretilmiştir. İklim koşulları ve Tuta Absoluta zararlısının olumsuz etkilerinin 2011 yılında da hissedileceği, fakat geçen yılki kadar etkili olmayacağı beklenmektedir. Ülkemizde 2011 sezonunda salçalık domates rekoltesinin, 1.6 - 1.8 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir" dedi.
2010 yılındaki rekolte kaybının, hem salça üreticilerini hem de bu ürünleri yetiştiren çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Yılmaz, "2011 yılı üretim sezonunda rekolte kaybını minimum düzeye indirmek amacıyla 'kontrollü tarım' faaliyetleri kapsamında çalıştığımız çiftçilerimizi düzenlediğimiz eğitim programları ile teknik bilgi ve uygulama alanlarında desteklemeye devam ediyoruz. Tarlada domates verim ve kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarımız, yılın başından bu yana aralıksız devam etmektedir" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tukaş salça üretim sezonuna törenle giriş yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız