Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TZOB BAŞKAN VEKİLİ NURİ SORMAN: -''ET FİYATLARININ UCUZLAMASI İÇİN SÜT FİYATLARI BELİRLİ BİR SEVİYEDE TUTULMALI''


MANİSA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkan Vekili ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, etin ucuzlaması için süt fiyatlarının belirli seviyede durması gerektiğini belirterek, ''Sütçülüğü yaşatamadığımız zaman etin fiyatını da tutmak mümkün değildir'' dedi. 
 
     Manisa Ziraat Odası'nda gazetecilerle bir araya gelen Sorman, hükümetin etteki fiyat artışını ithal et ve canlı hayvanla çözmeye çalıştığını, bunda da başarılı olunduğunu ve et fiyatlarının düştüğünü söyledi. 
 
     Hükümetin hayvancılık desteklerini de sürdürdüğünü, damızlık olarak dışarıdan ithallerin devam ettiğini ifade eden Sorman, et fiyatlarının aşağıya çekilerek sabitlenebilmesi için süt fiyatlarının belirli bir seviyede tutulması gerektiğini kaydetti. Sorman, şöyle konuştu: 
 
     ''Etin ucuzlaması için süt fiyatlarının belirli seviyede durması gerekiyor. Sütçülüğü yaşatamadığımız zaman etin fiyatını da tutmak mümkün değildir. Onun için süt satışlarına devlet ve sivil toplum kuruluşları destek vermelidir. Desteklerin artırılması lazım. Süt fiyatlarının da aşağıya düşmesinin önlenmesi gerekiyor. Dışarıdan süt tozunu çeşitli isimler altında ithal ediyorlar. Bunun mutlaka yasaklanması gerekiyor. Bunların dışarıdan getirilmesi bir türlü önlenemiyor.'' 
     
     -ÜZÜM REKOLTESİNDE DURUM- 
     
     Manisa'da bu yıl don ve dolu olaylarının fazla yaşandığını, bunun neticesinde de üzüm üreticisinden iyi haberler almadıklarını anlatan Sorman, geçen seneye göre bu yıl ki üzüm rekoltesinde de bir düşüşün yaşanmasını beklediklerini söyledi. 
 
     Don ve dolu olayları neticesinde bağlarda rutubet kaynaklı hastalıkların oluştuğuna işaret eden Sorman, rekoltenin, geçen yıla ulaşmasının beklenmediğini kaydetti. 
 
     Sorman, ''Bir bakıyorsunuz hava iyi olduğu zaman rekolte iyi oluyor, bir bakıyorsunuz beklediğiniz rekolteyi elde edemiyorsunuz. Havaların iyi geçmemesi rekoltede düşüklüğe neden olacak. Çekirdeksiz kuru üzüm ile ilgili gerçek rekolteyi görmek için eylül ekim ayını görmemiz lazım'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Et Fiyatlarının Ucuzlaması İçin Süt Fiyatları Belirli Bir Seviyede Tutulmalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız