Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sarımsak festivalinin programı belli oldu 

TAŞKÖPRÜ HADİSE İLE COŞACAK
 
KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi belediyesi tarafından 1-4 Eylül tarihlerinde 25.'si düzenlenecek olan Sarımsak Festivali'ne ünlü pop sanatçısı Hadise damgasını vuracak.
 
Taşköprü Belediyesi'nde organizasyon firması ile imzalanan anlaşmanın ardından festivale katılacak sanatçıların isimleri ve programın detayları netlik kazandı. Her yıl birbirinden ünlü sanatçıları misafir eden ve ülke genelinde sayılı festivaller arasında yer alan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin bu yılki programı belli oldu.
 
 
 
Festival ile ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Sarımsak Festivali'nde pop starın kraliçesi Hadise, sevilen sanatçı Sıla ve gençlerin yeni gözdesi Tan'ı bu yıl Taşköprü'de sevenleriyle buluşturacaklarını kaydetti. Arslan ayrıca, geçtiğimiz yıl başlattıkları Pompeiopolis 2011 Tarım, Orman, Hayvancılık, Tarımsal Gıda Fuarı'nın da bu yıl daha geniş kapsamlı olarak devam edeceğinin altını çizdi. Bu yıl bir ilk olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Herkes İçin Spor Federasyonu ile imzaladıkları protokol kapsamında festival içerisinde çeşitli spor dallarında etkinliklerin gerçekleşeceğini de belirten Arslan, Makedonya, Ukrayna, Meksika, Özbekistan, Hindistan ve Gürcistan Halk Oyunları ekiplerinin de festivale renk katacağını vurguladı. Geçtiğimiz yıl Mega Star Tarkan ve Bengü gibi isimlerin sahne aldığı Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'nin 1 Eylül Perşembe günü geniş kapsamlı olarak açılışı yapılması bekleniyor. Yerli ve yabancı halk oyunu gruplarının gösterilerinin ardından ilk gün Mevlidi Şerif okutulup daha sonra semazen gösterisi yapılacak. 2 Eylül Cuma günüde bu yıl bir ilk olarak Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile ortaklaşa olarak Taşköprü Sarımsak Festivali Fotomaratonu, Taşköprü'nün Doğal ve Beşeri Zenginlikleri konulu panel, En İyi Sarımsak Üreticisini ve En İyi Buzağı Yetiştiricisini seçme yarışmaları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği sanatçılarının müzik ziyafeti yer alacak. 3 Eylül Cumartesi günü ise; bisikletle şehir turu, ödül töreni, güzellik yarışması, geleneksel giysi defilesi ve ünlü sanatçı Tan ve pop müziğin kraliçesi Hadise'nin konserleri olacak.
Festivalin son günü olan 4 Eylül Pazar günü de geleneksel at yarışı, festival ağası seçimi ve Pompeiopolis kazı alanının gezilmesi, Mıss Pompeiopolis Güzellik Yarışması ve Sıla konseri ile 25. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali son bulacak.

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sarımsak festivalinin programı belli oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız