Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde, bazı çiftçilerin Novalüks firması aracılığı ile Uruguay'dan getirdiği angus cinsi büyükbaş hayvanları taşıyan gemi, bazı anlaşmazlıklar yüzünden hayvanlara el konulacağı ididaları üzerine Mersin Limanı'na yanaşamadığı öğrenildi. 

Bir haftayı aşkın süredir çözülemeyen bazı problemlerden dolayı anguslar denizde bekletiliyor. Anguslarların yeminin bitmek üzere olduğu belirtilirken, firma çiftçi ve valilik arasında uzlaşma sağlanamazsa angusların bir bir öleceğini belirtti.

Ulusal bir gazetenin gündeme getirdiği angus meselesinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. İddiaya göre, Novalüks firması Şanlıurfalı çiftçilere olduğu gibi başka çiftçilerle de anlaşmış. Angus getirilmesinde aksaklıklar yaşanınca Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde birleşen Şanlıurfalı çiftçiler, biran önce taahhüt edilen angusları almak istiyor. 
    Çiftçilere koordinatörlük yapan Şanlıurfa Valiliği, geminin içindeki anguslara el koyma kararı aldı. Gemi karaya yanaşırsa valilik anlaşma gereği gemideki mallara hukuki olarak el koyacak. Bunu bilen Novalüks firması yetkilileri ise başka çiftçilerle de anlaştığı için malın bir kısmını o çiftçilere vermek istiyor. Gemideki mallara el konulacağı için karaya yanaşmayan gemide ise hayvan yeminin tükenme noktasına geldiği öğrenildi. 14 Temmuz'dan beri sularda yüzen gemi, kısa sürede karaya yanaşmaz ve anguslar çiftçilere verilmezse açlıktan ölecekleri ifade ediliyor. Valilik de çiftçiler de aracı firmalar da angus sorununun bir anönce çözülmesini istiyor.
İthalatı yüklenen Novalüks firması yetkilileri, koordinatör görevi yürüten Şanlıurfa Valiliği ile sözleşmede yer alan hükümler konusunda sorunlar yaşandığını öne sürüp, sığırlara el konulacağı için karaya çıkaramadıklarını söyledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Angusları taşıyan gemi limana yanaşmaya çekiniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız