Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, iki yıl önce başlattığı saanen keçisi yetiştiriciliği projesini başarıyla yürütüyor. Daha çok Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen saanen keçileri yüksek süt verimi ile tanınıyor. 
        
Erzincan’da büyükbaş hayvancılığın yanı sıra koyun yetiştiriciliği, arıcılık, su ürünleri ve kümes hayvancılığı da yaygın olarak yapılıyor. Son yıllarda keçi sütü tüketiminde yaşanan artış ve keçi sütünden elde edilen ürünlerin tüketicilerce benimsenmesi nedeniyle Kemah ilçesine bağlı Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi saanen keçisi yetiştiriciliğine başladı. 2 yıl önce 50 baş saanen keçisi ile başlayan projede, keçi sayısı 200 başın üzerine çıktı. Üretilen peynirler ise rahatlıkla pazarlar duruma geldi. 
Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, gelişmelere ve yeniliklere açık Erzincan çiftçisinin hayata geçirdiği projelerle Erzincan’a büyük katkı sağladığını söyledi. Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme Müdürü Fatih Üstündağ ile görüşen İl Müdürü Lek, kooperatife her türlü desteğe hazır olduklarını vurgulayarak, yapılan çalışmaların diğer Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine de örnek teşkil edeceğini söyledi. 
Kemah İlçesi Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi İşletme Müdürü Fatih Üstündağ, Türkiye genelinde saanen keçilerine yönelik büyük bir ilginin bulunduğunu belirterek, böyle bir yatırıma yöneldiklerini, kooperatif olarak 23 dekarlık bir alan satın alarak 1850 m² kapalı alanda bir işletme kurduklarını kaydetti. Üstündağ, “Dünyada ve ülkemizde keçi sütüne olan ilgiye biz de kayıtsız kalamadık. Kooperatif olarak amacımız 500 sağmal hayvana ulaşmak. Bu konuda biz her türlü desteği buluyoruz.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tan Köyünde Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Gelişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız