Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
saman 

SAMAN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ YETİŞTİRİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR -YALOVA DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜLEÇ: -''GEÇEN YIL 3 LİRAYA ALDIĞIMIZ BİR BALYA SAMAN, BU YIL 6 LİRAYA YÜKSELDİ''

YALOVA (A.A) - Yalova Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Güleç, geçen yıl 3 liraya aldıkları bir balya samanın bu yıl 6 liraya yükseldiğini söyledi. 
 
     Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılığın desteklenmesi için verilen 0 faizli ve 7 yıl vadeli krediyle sektörde yatırımcıların arttığını belirtti. 
 
     Bir çok ilde yeni tesislerin kurulduğunu, böylece hayvan fiyatlarında artış yaşandığını ifade eden Güleç, şöyle konuştu: 
 
     ''Gebe düve fiyatları 6-7 bin liraya yükseldi. Hayvancılığa yatırımın çok olması nedeniyle yem fiyatları da arttı. Tane buğday ve arpanın fiyatları yükseldi. Geçen yıl 3 liraya aldığımız bir balya saman, bu yıl 6 liraya yükseldi. Hasat döneminde olmamız ve bereketli bir yıl geçirmemize rağmen fiyatların bu kadar yüksek olması hayvancılığa talebin yüksekliğinin göstergesidir. Bu girdi fiyatlarının kışın daha da artacağını düşünüyoruz.'' 
 
     Bir çuval yem fiyatının 35-40 lira olduğunu belirten Güleç, süt tozu ithalatının bitirilmesi ve yerli süt tozuna destek verilmesi gerektiğini kaydetti. 
 
     Güleç, yem ve saman fiyatlarında yaşanan artışın kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, ''Geçtiğimiz yıllarda tarlalarda kalan saman için çiftçiler bizi arardı. Şimdi ise tarlalarda ne saman kaldı ne de sap. Saman kıymete bindi'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
29.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Saman Fiyatlarındaki Artış Yetiştiriciyi Olumsuz Etkiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız