Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Özer Akbaşlı 

FINDIK ÜRETİCİSİNİN YENİ ÜRÜN FİYATI BEKLENTİSİ -GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI AKBAŞLI: -''ÜRETİCİLERİMİZ 2011 YILI FINDIĞININ KİLOSUNU LEVANT KALİTE EN AZ 6 LİRA, GİRESUN KALİTE İSE 6.50 LİRAYA SATABİLECEKTİR''

GİRESUN (A.A) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, üreticilerin 2011 yılı fındığın kilosunu levant kalite en az 6, Giresun kalite ise 6.50 liraya satabileceklerini bildirdi. 
     Akbaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2008 yılı levant kalite fındığın kilogram fiyatını 4.80 liradan 5.80 liraya, Giresun kalite fındığın fiyatını ise 5 liradan 6 liraya çıkardığını hatırlattı. 
     TMO'nun 2011 yılı fındığın kilogramını ise 7 ve 8 liradan satabileceğini belirten Akbaşlı, fındık sanayicisinin TMO'dan 60 bin ton fındık alarak 2010 yılı arz açığını kapattıktan sonra aynı fiyattan fındık almaya devam etmesi üzerine TMO'nun fiyatları artırdığını ifade etti. 
     Akbaşlı, şunları kaydetti: 
     ''TMO'nun 2011 yılına etki edecek, baskı kuracak fındıkları çiftçiyi mağdur edecek, çiftçinin yeni ürününe emsal oluşturacak bir fiyat revizyonuna gitmemesi biz fındık üreticilerini son derece memnun etmiştir. 2008 ürünü 4 yıllık fındıklar kilosu 6 liradan satışa çıkıyor, alıcı buluyorsa, 2011 yılı yeni taze fındıklar 7 ile 8 liradan satışa çıkacaktır. Fındık çiftçilerimiz, 'Bu yılki mahsulünü kaç liraya satacağız?' diye bir dert içine düşmesinler. Üreticilerimiz 2011 yılı fındığının kilosunu levant kalite en az 6 Giresun kalite ise 6.50 liraya satacaktır.'' 
     Akbaşlı, ayrıca TMO'nun bu kararı almasında emeği geçen Yönetim Kuruluna, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına tüm fındık üreticileri adına teşekkür ettiğini de belirtti. 

Ekleme Tarihi
30.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fındık Üreticisinin Yeni Ürün Fiyatı Beklentisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız