Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dünyaya 49 Milyon Dolarlık Süs Bitkisi İhracatı Yapıldı çiçek lale 

DÜNYAYA 49 MİLYON DOLARLIK SÜS BİTKİSİ İHRACATI YAPILDI -OAİB YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAĞDATLIOĞLU: -''TÜRKİYE'DEKİ DİĞER İHRACAT SEKTÖRLERİYLE KIYASLANDIĞINDA, SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ SEKTÖRÜ 7 AYLIK DÖNEMDE BİTKİSEL ÜRÜNLER İÇİNDE EN ÇOK İHRACAT ARTIŞI GÖRÜLEN SEKTÖR OLDU'' -''TÜM BU OLUMLU GELİŞMELER 2011 YIL SONU HEDEFİMİZ OLAN 75 MİLYON DOLAR İHRACATI YAKALAYACAĞIMIZI GÖSTERİYOR''

ANTALYA (A.A) - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (OAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bu yıl Türkiye'den dünyaya 49 milyon 18 bin 128 dolarlık süs bitkileri ihracatı gerçekleştiğini bildirdi. 
 
     Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın 7 aylık döneminde süs bitkileri ihracatının önceki yıla oranla yüzde 37 oranında artarak, 49 milyon 18 bin 128 dolara ulaştığını kaydetti. 
 
     Temmuz ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artış göstererek 3 milyon 891 bin dolara ulaştığını belirten Bağdatlıoğlu, açıklamasında, ''Türkiye'deki diğer ihracat sektörleriyle kıyaslandığında, süs bitkileri ve mamulleri sektörü 7 aylık dönemde bitkisel ürünler içinde en çok ihracat artışı görülen sektör oldu. Tüm bu olumlu gelişmeler, 2011 yıl sonu hedefimiz olan 75 milyon dolar ihracatı yakalayacağımızı gösteriyor'' ifadelerini kullandı. 
     
     -IRAK PAZARI ARTTI- 
     
     Türkiye çapında yüzde 80'i Antalya'dan gerçekleştirilen kesme çiçek ihracatında Antalya'yı İzmir, Yalova ve Sakarya'nın izlediğini bildiren Bağdatlıoğlu, temmuz ayında en fazla ihracatın sırasıyla Hollanda, Almanya, Irak, Türkmenistan ve İngiltere'ye yapıldığını belirtti. 
     Bağdatlıoğlu, açıklamasında, şunları kaydetti: 
 
     ''Bu dönemde Irak'a yüzde 421, Hollanda'ya yüzde 26, Almanya'ya yüzde 22, İngiltere'ye yüzde 42 ihracat artışı görüldü. 7 aylık dönemde en önemli pazarlar sırayla Irak, Hollanda, Almanya, İngiltere ve Türkmenistan oldu. Canlı bitkiler ihracatında en önemli pazarlarımız olan Irak, Almanya, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan pazarlarında Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişimine paralel olarak ihracatımız istikrarlı bir şekilde artmaya devam etti. Sektörümüzün hiçbir ara malı ithalatı olmadan, ihracatta yakaladığı bu başarı, geleceğe dair umut vaat ediyor. Bu olumlu artışın önümüzdeki dönemlerde devam edeceğine ve bizi sektörde 2023 hedefimiz olan 500 milyon dolar ihracata sağlam adımlarla ulaştıracağına inanıyorum.'' 

Ekleme Tarihi
01.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dünyaya 49 Milyon Dolarlık Süs Bitkisi İhracatı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız