Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Tespitlerin yüzde 95’i bitti, 2B Kasıma kadar çıkar.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 2B yasasının bu yıl ekim-kasım aylarında çıkabileceğini açıkladı.
Yasa ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Eroğlu, “Bu sorunun çözülmesi gerekiyordu. Orman niteliğini yitirmiş arazilerin ekonomiye kazandırılması lazımdı. Tespitlerin yüzde 95’ini bitirdik. Bu sene, ekim-kasım aylarında yasanın çıkmasını bekliyoruz” dedi. 
 
Ormanları biliyoruz
 
Bakanlık olarak Türkiye’nin orman haritasını çıkardıklarını da kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: “Nerede, ne tür ormanımızın olduğunu artık biliyoruz. Sanayicilerimizi, tüccarlarımızı açık alanların ağaçlandırılması kaydıyla 49 yıllığına kiralamaları için çağrıda bulunuyorum. Bu bozuk orman alanlarını ve açık alanları yemyeşil yapalım. Bu konuda önemli adımlar atıyoruz.”
Orman haritası çıkardık
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret ederek, 2B Yasası’na desteklerini açıkladı. Bakanlık olarak Türkiye’nin orman haritasını çıkardıklarını da belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Sanayicilerimizi, tüccarlarımızı açık alanların ağaçlandırılması kaydıyla 49 yıllığına kiralamaları için çağrıda bulunuyorum. Bu bozuk orman alanlarını ve açık alanları yemyeşil yapalım.”
Ankara’ya botanik park yapılacak
ANKARA Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Ankara’ya botanik parkı yapılmasını istedi. Bakan Eroğlu, çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Ankara’ya botanik parkını yapacağız” mesajını verdi.
Bayraktar: Tapuları için çalışma sürüyor
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Meclis açıldıktan sonra yasada ufak bir revizyon yapmak suretiyle 2B’de hak sahibi olanlara tapularını vereceklerini söylerken, çalışmaların devam ettiğini açıkladı.”
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tespitlerin yüzde 95’i bitti, 2B kasıma kadar çıkar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız