Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GZO Başkanı Akbaşlı, fındığını 7.5 liradan satışa çıkarttı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, henüz hasat edilmeyen 2011 ürünü fındığını 7.50 liradan satışa çıkarttı. Geçen yıl fiyatlar 4 lira civarındaydı.
 
        Akbaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Ekim'de teslim edilmek üzere, Giresun Kalite 2 ton fındığını 7.50 liradan, 3 ton olan Levant Kalite fındığını da 7 liradan satışa çıkarttığını belirtti. 25 Ağustos tarihine kadar ürününe talipli olacak alıcıların başvurabileceklerini vurgulayan Akbaşlı, "Sözleşme yapımında her türlü teminat verilir." dedi.
 
        2011 ürünü fındık rekoltesinin 400 bin tonlar düzeyinde gerçekleşeceğini, bu rakamın da Türkiye'nin rekolte ortalamasının çok çok altında olduğuna işaret eden Akbaşlı, "Rekoltede yaşanan düşüklük nedeniyle piyasada arz açığı oluşacak. Bu da 2011 ürünü her bir tane fındığın bile değerini kat kat artıracak. Ben üreticiyim. Elimde malım da var. Oluşacak şartları göz önüne alarak, fındığımı daha hasat etmeden satışa çıkarttım. Fiyatımı da kendim belirledim. Taliplileri bekliyorum. İstediğim fiyatlar ortada. İsteyen gelir alır. Benim fındığımı alacak olanlar, görecekler ki üzerine kendileri de kar yapacaklar. Çünkü fındık bu yıl çok değerlenecek." sözlerini kaydetti.
 
        Akbaşlı, fındık üreticilerine de seslenerek, şunları vurguladı:
 
"Fındık üreticileri bu yıl çok akılcı hareket etmeliler. Zaten piyasada arz açığı oluşacak. Bu nedenle fındık şu an altın kadar değerli bir ürün haline geldi. Üreticilerimiz ürünlerine sahip çıkmalı, malını çok iyi değerlendirmeli. Unutmasınlar ki, fiyatları bu yıl üreticinin tutumu belirleyecek. Kendi istedikleri, umdukları fiyatlar oluşana kadar beklemeliler. İstedikleri fiyattan ürünlerini satışa çıkartmalılar. Beğenmedikleri fiyat oldu mu, satmasınlar. Görecekler ki, bu kendilerinin yararına olacaktır."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: GZO Başkanı Akbaşlı, fındığını 7.5 liradan satışa çıkarttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız