Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
limon,limonata 

Limonata Şişeye Girdi Tüketimi Arttı
 
BURSALI BİR FİRMA TARAFINDAN 2007 YILINDA ŞİŞELENEREK PİYASAYA SUNULAN LİMONATANIN SATIŞLARI GEÇEN YILIN YAZINA GÖRE YÜZDE 70 ARTIŞ GÖSTERDİ
 
BURSA (A.A) - Zafer Akpınar - Bursalı bir firma tarafından 2007 yılında şişelenerek piyasaya sunulan limonatanın satışları, geçen yılın yazına göre yüzde 70 artış gösterirken, yıllık kişi başına tüketimin 1,7 litreye ulaştığı bildirildi. 
 
     Firmanın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında ev yapımı limonatayı ilk kez kendilerinin piyasaya sürdüğünü söyledi. 
 
     Pastanelerin önünde genellikle yaz aylarında içilen geleneksel Türk içeceğinin 4 yıl önce şişeye girmesiyle tüketiminin arttığını ifade eden Kızıl, tüketimdeki artışın diğer firmaların da dikkatini çektiğini ve benzer ürünlerin piyasaya sürüldüğünü anlattı. 
     Onlarca firmanın pazarda bulunduğunu dile getiren Kızıl, ''Büyük marketlerin kendi markaları bile oluştu. Buna rağmen firma olarak pazarın yüzde 70'ine sahibiz. Yani her 10 litre limonatanın 7 litresi Bursa'da üretiliyor. Geri kalan yüzde 30'luk payı diğer firmalar paylaşıyor'' dedi. 
     Kızıl, üretimdeki artış ve gelen talebin yükselmesi nedeniyle geçen yıl 10 milyon avroluk yatırım yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti: 
 
     ''Yatırımla kapasitemizi saatte 22 bin şişeden 62 bin şişeye çıkardık. Sadece yaz aylarında değil kışın da tüketilen içecek oldu. Bu yıl Ocak-Haziran döneminde tüketiminde geçen yıla göre yüzde 10'luk artış yaşandı. Temmuz ve Ramazan ayında ise artış, yüzde 70'e ulaştı. Ramazanda her sofrada olmak için çaba harcıyoruz. Yıllık kişi başına tüketim 1,7 litreye ulaştı ve hızla 2 litreye koşuyor. Geçen yıl 1 litrelik rakamı yakalamıştı.'' 
 
     Özellikle Ramazan ayında limonataya gösterilen ilginin dikkati çekici olduğunu vurgulayan Kızıl, gazlı içecekleri, iftar sofralarındaki yerinden eden limonatanın 7'den 70'e her yaşta kadın ve erkek tarafından tüketebildiğini söyledi. 
 
     Kızıl, tostun, hamburgerin, pastaların yanında içilen limonatanın yemeklerle tüketilir hale geldiğini belirterek, ''İnsanlar geleneksel içeceği yemeklerin yanında çabuk kabullendi. Ne mideye ne de bağırsaklara zararı var. Aksine sıcak günlerde serinletiyor, limon aromasıyla insanın içini ferahlatıp, rahatlatıyor'' diye konuştu. 
 
     Limonatanın şekersiz olanının daha fazla alındığını ifade eden Kızıl, limonlu içeceklerinin yanı sıra mandalina ve narlı gazsız iki ürünlerinin de Ramazan ayında ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
16.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Limonata Şişeye Girdi Tüketimi Arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız