Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Hobi bahçelerinde organik meyve sebze yetiştiriyorlar 

Hobi bahçelerinde organik meyve sebze yetiştiriyorlar 

İzmir'de Bornova Belediyesi’nin, vatandaşların toprakla buluşup sıkıntı atması için oluşturduğu hobi bahçeleri, organik üretim merkezine dönüştü.
 
Büyüklüğü 12 ile 24 metrekare arasında değişen bahçelerde domatesten patlıcana, bamyadan ayçiçeğine birçok sebze ve meyveyi tarım ilacı kullanmadan yetiştirenler, organik üretime ilk adımı attı.
 
Evka-4 Mahallesi’ndeki hobi bahçelerinde bahar aylarından itibaren ekim çalışmalarına başlayan vatandaşlar, 6 dönümlük alanı yeşilin tonlarıyla donattı. Bu bahçelerde domates, biber, patlıcan, salatalık, bamya, fasulye, karpuz, kavun, kabak, ayçiçeği, mısır gibi birçok meyve ve sebze ekiliyor. Yaklaşık 28 dönümlük alanda ağaçlandırma çalışması yapılıp 2 bin 800'e yakın fidan dikildi. Ağaçlandırma alanının üst kısmında da hobi bahçeleri oluşturuldu, özel toprak getirildi. Üç adet 12 metrekare, beş adet 16 metrekare, bir adet 19 metrekare, 17 adet de 24 metrekare olmak üzere toplam 27 hobi bahçesi var. Buraları sembolik bir ücret karşılığı belediyeden kiralayanlar, sağlıklı ve doğal yöntemlerle yetiştirdikleri ilk ürünlerini toplamaya başladı.
 
Hobi bahçelerinin amacına ulaştığını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, “Vatandaşlarımızın doğal yöntemlerle sebze ve meyve yetiştirmeyi tercih etmesi, ne kadar doğru bir karar aldığımızı da gösterdi.” dedi. Başkan Sındır, hobi bahçelerinin etrafını tel örgüyle kapattıklarını, üretim ve dikim yapıp toprakla haşır neşir olan vatandaşların kamelyalarda ve banklarda oturup dinlenebileceğini, çocuklar için de küçük bir park oluşturduklarını söyledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hobi bahçelerinde organik meyve sebze yetiştiriyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız