Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 31 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Trakya Bölgesine Hayvan Sevkine Ağır Şartlar Getirildi IcerikbannerUrl

Trakya Bölgesine Hayvan Sevkine Ağır Şartlar Getirildi


MALATYA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul ve Trakya Bölgesi'ne canlı hayvan sevki yapılmasıyla ilgili olarak ağır şartların getirildiği bildirildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül yaptığı açıklamada, Malatya'dan İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerinde uygulanması gerekli kurallar bulunduğunu söz konusu kuralların yerine getirilmesi halinde Trakya'ya canlı hayvan sevkleri için izin verileceğini söyledi. Aygül, yapılacak olan canlı hayvan sevkiyle ilgili kurallar hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:
"Trakya'ya hayvan sevkleri sadece yetkili resmi veteriner hekimlerce yapılacak. Yetiştiriciler sevk tarihinden en az 4 ay öncesinde İl/İlçe Müdürlüklerine müracaatta bulunacaklar. Sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş ya da en az 3 aydır şap hastalığı görmemiş olacak. 10 kilometre çevresinde en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olacak. Sevk edilecek hayvanlar, sevk öncesi 30 gün süre ile karantina altına alınacak. Karantina süresi sonunda şap virüsü yönünden probang numunesi ve serolojik olarak teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif olarak bulunmuş olacak. Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olmalı"
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Trakya Bölgesine Hayvan Sevkine Ağır Şartlar Getirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız