Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anzer Balı Kalitesinde Ama Bilinmiyor IcerikbannerUrl

 

Anzer Balı Kalitesinde Ama Bilinmiyor


 

 
HAKKARİ GENELİNDE ÜRETİLEN VE ''ŞEMDİNLİ BALI'' OLARAK BİLİNEN BAL, KİLOSU 80 İLE 120 LİRA ARASINDA ALICI BULUYOR -MARKALAŞMA SORUNU YAŞAYAN ÜRETİCİLER, AYNI ZAMANDA İRAN'DAN GETİRİLEN BALIN DA ŞEMDİNLİ BALI OLARAK PİYASAYA SÜRÜLMESİNDEN RAHATSIZ -GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ TANYÜREK: ''LABORATUVAR ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE ÇOK KALİTELİ OLDUĞU BELGELENEN HAKKARİ BALI, MARKALAŞMA KONUSUNDA HAKKETTİĞİ YERDE DEĞİL''


HAKKARİ (A.A) - Hakkari'de el değmemiş, yüksek rakımlı, yüzlerce bitki türünü barındıran yaylalar, arıcıların en gözde mekanları arasında yer alıyor.
 
İl genelinde doğal koşullarda tamamen organik üretilen ve Anzer balını aratmayacak kalitede olduğu belirtilen ''Şemdinli balının'' kilosu, 80 ile 120 lira arasında piyasada alıcı bulmasına karşın, üreticiler markalaşma ve İran'dan getirilen ürünlerin Şemdinli balı olarak pazarlanmasından rahatsız.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Tanyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılığın Hakkari açısından önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu belirterek, bölgenin yüzlerce endemik bitki türünü barındıran yaylalarının, arıcılık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
     İl genelinde üretilen ve ''Şemdinli balı'' olarak piyasaya sürülen balın oldukça yüksek kalitede olduğunu bildiren Tanyürek, ''Bununla ilgili laboratuvar analiz sonuçları da elimizde bulunmakta. Laboratuvar analiz sonuçlarına göre çok kaliteli olduğu belgelenen Şemdinli balı, markalaşma konusunda hak ettiği yerde değil. Hak ettiğinden düşük fiyatlarla alıcı bulabilmekte ve çok büyük sıkıntılar yaşanmakta'' dedi.

Ekleme Tarihi
20.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Anzer Balı Kalitesinde Ama Bilinmiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız