Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mehdi Eker 

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI EKER'İN KABULÜ -EKER, BEYAZ ET SANAYİCİLERİ VE DAMIZLIKÇILAR BİRLİĞİNİ KABUL ETTİ

ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği'ni (BES-BİR) kabul ettiği bildirildi.
 
     Bakanlıktan yapılan açıklamada, kabulün dün gerçekleştiği kaydedildi.
     Açıklamaya göre Bakan Eker, kabulde, amaçlarının bir değer yaratmak olduğunu ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte bu sorumluluğun altından kalkacaklarını ifade etti. Bakanlığın yeniden yapılandığını, yeni genel müdürlükler kurulduğunu hatırlatan Eker, merkezdeki bir takım yetkilerin taşraya devredilerek, bürokratik işlemlerin azaltılmasının hedeflendiğini ifade etti.
     Bakan Eker, yeni yapılanmada yer alan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığını ''sadece ceza keser değil, rehberlik eder hale getirdiklerini'' anlattı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapısının, yeniden yapılanma açısından mini bürokratik bir model olduğunu ifade eden Eker, şunları kaydetti:
     ''İdari sistemin aksaklıklarını, sahadaki yansımalarını, bunun yarattığı problemleri görüyor olmamız, yaşam algısını ve dinamizmini göstermektedir. Bakanlık yeniden organize oluyor, bundan sonraki süreçte hukuki ve idari sistemden kaynaklanan toplulaştırmanın tamamlanması, arazi bölünmesinin engellenmesi, gıda güvenliğinin etkin olması, daha etkin bir iletişim imkanını kurulması gibi sorunlar daha etkin şekilde çözülecek. Bakanlığımızın çalışmaları daha iyi anlatılacak.''
     Eker'in alt sektörlerle çalışmalarının hareket kazanacağı ve sektörlerle daha yakın diyalog içinde olunacağını söylediği de belirtildi.
     Açıklamaya göre, BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan da Bakan Eker'e ''hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.
     Çalışarak üretmeye devam edeceklerini belirten Daştan, beyaz et üretiminde, TÜİK rakamlarına göre bu yıl yüzde 17 artış yaşandığını, sektörün üzerine düşen görevi yaptığını kaydetti. Daştan, beyaz ette ihracatın kademe kademe arttığını ifade etti.
     Bu arada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Somali'ye giden heyette bulunuyor.
 

Ekleme Tarihi
20.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Eker, Beyaz Et Sanayicileri Ve Damızlıkçılar Birliğini Kabul Etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız