Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Tigem’deki Limon İhalesinde İstenilen Olmadı



MUĞLA (İHA) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletme Müdürlüğü’nün (TİGEM) narenciye bahçelerinde yetiştirdiği tahmini 4 bin 530 ton limonları ihale usulü ile satışa çıkarıldı.
 
Çok sayıda tüccarın yer aldığı ihaleye ancak 3 firma teminat yatırarak ihaleye girdi. 20 parselden oluşan ihalede ancak 7 parseli Muhammet bedeli olan 49 kuruştan satılabildi.
Dalaman Tarım İşletme Müdürlüğü Lokali’nde yapılan açık artırma ihale usulü ile gerçekleştirilen limon ihalesinde; Komisyon Başkanlığına Müdür Yardımcısı Şevket Şahin, Bahçeler sorumlusu Ziraat Mühendisi Engin Paslı, Ticaret Şefi Bülent Öztürk ve Mali İşler Şefi İbrahim Sönmez komisyonda yer aldı. Yapılan ihaleye ise, SB Yatcılık İhracat İthalat Ticaret Firması, Hüdaverdi ve Çetin Kılıç Firmaları teminat yatırıp, üç firma olarak katıldı. İhalede satışa çıkarılan 20 parselden 7 parseldeki limon bahçesinin 6 parselini Hüdaverdi ve 1 parselini de Çetin Kılıç Firması alıcı çıktı. 13 parseldeki ürünlere hiçbir firma teklif vermedi.
Dalaman TİGEM Müdürlüğü tarafından İhaleye çıkarılan 4 bin 530 ton üründen, ancak 7 parseldeki bin 485 ton ürüne fiyat verilerek satılmış oldu.
Yapılan limon ihalesiyle ilgili bilgi veren Dalaman TİGEM Müdürü Şefattin Zeybek; “ Geçen sene gibi limon ihalesine istenilen miktarda alıcı firmalar teminat yatırarak girmedi. Ancak 3 firma teminat yatırarak 7 parsele alıcı çıktı. Geriye kalan 13 parsel limon ihalesi ise, 5 Eylül 2011 tarihinde ikinci bir ihale daha yapacağız. Eğer istenilen satışlar elde edilemez ise, Tarım İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeniden fiyat tespiti yapılarak tekrar ihaleye çıkarılacaktır” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
26.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tigem’deki Limon İhalesinde İstenilen Olmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız