Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 

 
 
 
ZZTK, İstanbul'daki AVM'lerde Zeytinyağı Tadımı Yaptıracak
 
 
ZZTK BAŞKANI ÖLKEN: ''ON BİNLERCE KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ''

İZMİR (A.A) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesinin (ZZTK) İstanbul'daki alışveriş merkezlerinde zeytinyağı tadımı yaptıracağı bildirildi.
     Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı tüketimini arttırmak için yurt içi ve yurt dışında tanıtım yapan ZZTK, ''Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli'' isimli projesi için Uluslararası Zeytinyağı Konseyinden hibe desteği aldı.

     Proje kapsamında İstanbul'un en popüler alışveriş merkezleri olan İstinye Park, Kanyon, Palladium'da Eylül ayında Pazar günleri İtalyan uzmanların da davet edileceği zeytinyağı tadımı ve tanıtımı gerçekleştirilecek.

     Etkinlikte alışveriş merkezine gelen kişilere zeytinyağı alımında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verilecek.

    
     -ÖLKEN: ''İÇ TANITIMA AĞIRLIK VERİYORUZ''
    
     Ekonomi Bakanlığı ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği işbirliğinde kurulan ZZTK'nın yurt içi ve dışında tanıtım yapmayı ilke edindiğini kaydeden Komite Başkanı Metin Ölken, hibe desteği almaktan çok mutlu olduklarını ifade etti.

     Tanıtımın başarılı olması için çok yoğun çalışma yürüttüklerini kaydeden Ölken, ''Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliklerinin ilk halkasında on binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

     Türkiye'de 800 gram seviyesinde olan kişi başı yıllık zeytinyağı tüketimini ZZTK ve zeytinyağı sektöründeki diğer kuruluşların yürüttüğü çalışmalar sonucunda 1,5 kilograma çıkardıklarına işaret eden Ölken şöyle konuştu:

     ''Türkiye'de 2000 yılı sonrasında zeytin ağacı varlığımız 90 milyondan 170 milyona çıktı. Önümüzdeki 3-5 yıllık süreçte Türkiye yıllık 400 bin tonun üzerinde zeytinyağı üreten bir ülke konumuna yükselecek ve dünya ikinciliğine oturacak. Yakın gelecekte oluşacak bu rekoltenin sadece ihracatla ve mevcut iç tüketimle eritilmesi mümkün değil. O nedenle Türkiye'deki tüketimi özendirmemiz gerekiyor, iç tanıtıma bu nedenle ağırlık veriyoruz. İstikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat için güçlü bir iç piyasaya inanıyoruz.''

    
     -''KANSERE YAKALANMA ORANINI DÜŞÜRÜYOR-
    
     Sürekli zeytinyağı kullanan kişilerin, zeytinyağı kullanmayan kişilere göre kansere yakalanma olasılığının yüzde 50 daha az olduğuna işaret eden Ölken, zeytinyağının hücreleri koruduğunu, sindirimi kolaylaştırdığını ve kemik gelişimine katkı sağladığını da ifade etti.

     Yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini yavaşlatan ve kötü kolesterolü düşüren zeytinyağının insan sağlığı açısından önemini alışveriş merkezlerindeki tanıtım sırasında anlatacaklarını söyleyen Ölken, ''Zeytinyağı tadım uzmanları ile tadım eğitimi vereceğiz'' dedi.

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ZZTK, İstanbul'daki AVM'lerde Zeytinyağı Tadımı Yaptıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız