Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TURGUTLU OVASINDA ÜZÜM KESİMLERİ BAŞLADI -ÜZÜM ÜRETİCİLERİ BAYRAMI OVADA GEÇİRECEK -KESİM YAPAN ÜRETİCİLER, ÜZÜMDEKİ REKOLTE DÜŞÜKLÜĞÜNDE YAKINIYOR 

TURGUTLU (A.A) - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çiftçiler, yeni sezonun kuru üzümlerini hazırlamak için bağlardaki üzümlerin kesimine başlarken, üzümdeki rekolte düşüklüğü elde edilen üründe azalmaya neden oluyor.

     Manisa'nın Turgutlu ilçesi, Turgutlu Ovasının başlıca ürünü olan ve Sarıbey, Urganlı, Yeniköy, Derbent Altı, Avşar Altı, Alacalı, Arpalık, Gediz Kıyısı mevkilerindeki 60 bin dönüm arazide yetişen Sultaniye üzümünün hasadına ve üzümlerin kesimine başlandı.

     Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, üzüm hasadına yeni başlanılan Turgutlu Ovasında çiftçilerin Ramazan Bayramını ovada çalışarak veya sergideki üzümünün bekçiliğini yaparak geçireceklerini belirtti.
     Çiftçilerin hasatta rekolte düşüklüğü ile karşılaştıklarını da kaydeden Şenol, ''Turgutlu Ovasının bazı bölgelerinde yaşanan olumsuzluklar yüzünden rekoltenin düşüklüğü yüzde 50-60'lar düzeyinde. Çiftçimizin üründe yaşadığı bu şoku fiyatta yaşamamasını temenni ediyorum'' dedi.
     Turgutlu'daki üzüm çarşısında alımların başladığını belirten Şenol, ilk ürün satışlarının 3 TL 60 kuruş ile 4 TL arasında fiyatla gerçekleşeceğini söyledi.
    
     -ÜRETİCİ YAKINIYOR-

    
     Üzüm kesimi yapan ve kurutmak sergi açan üreticilerden Durmuş Karadağlı da, geçtiğimiz yıllarda 80 dönüm arazisindeki bağlarından 40 ile 45 ton kuru üzüm elde ettiğini ifade ederek, rekolte düşüklüğü nedeniyle bu yıl kesimde 15 ile 18 ton arasında kuru üzüm elde edeceklerini söyledi. Karadağlı, ''Rekolte ile yaşanan olumsuzluklar yüzünden kuru üzümdeki kalite de düştü. Bu yıl üzüm üreticisinin tamamen zarar ettiği yıl oldu'' dedi.
     Üzüm kesmeye yeni başlayan ve kurutmak için sergiye seren bir başka çiftçi Halit Özece ise Turgutlu Ovasındaki yağmur, soğuk, don ve dolu nedeniyle rekolte ve kalite düşüklüğü yaşandığını dile getirerek, ''Üzüm üreticisi olarak 50 dönüm arazimden 25 ile 30 ton arasında kuru üzüm elde ederken, bu yıl miktar 10 ile 15 ton arasında bir rakama düştü'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
28.08.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Turgutlu ovasında üzüm kesimleri başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız