Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Zabıtadan kaçak et operasyonu 

Zabıtadan kaçak et operasyonu

ANKARA (CİHAN)- Ramazan Bayramı öncesi Ankaralıların güvenli alışveriş yapabilmesi için denetimlerini artıran Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ulus Hali’ne sağlıksız koşullarda menşei belirsiz kaçak et ve sakatat sevkıyatı yaptığı belirlenen araca el koydu.
 
Zabıta karakoluna çekilip para cezası kesilen aracın içinde bulunan kaçak kırpıntı et ve sakatat, yasal prosedür gereği cezai takibin yapılarak imha edilmesi için tutanakla Tarım İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
 
        Vatandaşların bayram öncesi artan alışveriş yoğunluğunu da dikkate alarak alışveriş merkezlerindeki denetimleri artırdıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, gerçekleştirdikleri kaçak et operasyonuyla ilgili şunları söyledi: “Bayram öncesi yetki alanımıza giren her konuda denetimlerimizi artırdık. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapması için menşeini, taşıma koşullarını takip ettiğimiz gıda maddelerinin hijyen koşullara uygun sağlıklı biçimde vatandaşlara sunulması için çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede sürdürdüğümüz denetimlerde sivil zabıta ekiplerimiz Ulus Hali’nde içerisinde esnafa verilmek üzere getirilen, hijyen kuralları ve gıda maddelerinde uygulanan soğuk hava zinciri dikkate alınmadan taşınan ve menşei belli olmayan yaklaşık 300 – 400 kilogram kaçak kırpıntı et ile 300 – 350 kilogram sakatat bulunan bir araca el koydu.”         
 
        Daha önce yapılan denetimlerde kaçak balık, kaçak et ve sakatat gibi sağlıksız koşullarda taşınan gıda maddeleri yakaladıklarını hatırlatan Mehmet Ercan, 9 günlük tatil süresince de Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdüreceğine dikkat çekti. CİHAN

Ekleme Tarihi
29.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Zabıtadan kaçak et operasyonu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız