Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bayram sofrası kasapların yüzünü güldürdü 

Bayram sofrası kasapların yüzünü güldürdü

BURSA (CİHAN)- Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın ardından başlayacak 9 günlük bayram tatili sebebiyle gurbette yaşayan binlerce kişi ebeveynlerini ziyaret için yollara düştü.
 
Uzaktan gelen misafirlerine ve çocuklarına en güzel sofrayı kurmak isteyen hanımlar ise kasapların yolunu tuttu. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Ramazan ayında et satışları artmıştı, bayram sofrası satışlarımızı daha da artırdı.” dedi.

Aylardır aile büyüklerini göremeyenler için 9 günlük Ramazan Bayram tatili büyük bir fırsat oldu. Çocuklarının geleceğini duyan anneler ise soluğu kasaplarda alıyor. Ülke genelinde yaklaşık 30 bin kasabın bayram öncesi yüzünün güldüğüne işaret eden Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Türkiye’de kişi başı yıllık et tüketiminin 15 kilogram olduğunu, 2023 yılında bu rakamın ikiye katlanmasını beklediklerini söyledi. Ramazan’ın gelmesiyle diğer gıda ürünlerine paralel et satışlarının da yükseldiğine dikkat çeken Yalçındağ, bayram öncesi kasapların işinin belirgin oranda arttığını açıkladı.

Bayram sebebiyle insanların, eş, dost ve akrabalarını ziyaret edeceğini anlatan Yalçındağ, “9 günlük bayram tatili sebebiyle ülke genelinde on binlerce insan yollara düştü. Uzaklardaki akrabaları, çocukları gelecekleri de bayram sofrası telaşı sardı. Bayram ziyaretlerinde yemekler önemli yer tutuyor. Hal böyle olunca kasapların satışları arttı. Bayramın birinci günü kasaplarımız kapalı olacak. Ama tatile değil çalışmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Bursa’nın meşhur Kayhan Çarşısı’nda kasaplık yapan Önder Belgin isimli esnaf, bayram öncesi satışların tırmanışa geçtiğini kaydetti. Özellikle kuzu etindeki fiyat artışına rağmen et satışlarının iyi olduğunu belirten Belgin, “Bayram sofralarında bol bol et olacak.” ifadesini kullandı.

Tuz Pazarı’nda kasaplık yapan Feridun Uyanık da satışların bayramdan hemen önce arttığını kaydetti. Fuat Kurt isimli esnaf insanların, uzaktaki çocuklarını karşılama telaşına düştüğünü, onlara güzel yemekler yapmak için kasapların yolunu tuttuğunu dile getirdi.

Bayram öncesi semt pazarından etini aldığını vurgulayan Lale Yelken isimli ev hanımı, Ankara’dan gelecek oğlu ve gelini için özenli bir bayram sofrası hazırlayacağını söyledi. Yelken şöyle devam etti: “Oğlumu uzun zamandır göremiyordum. Uzun bayram tatili vesile oldu. Bize de onun sevdiği yemekleri yapmak düştü.” 

Ekleme Tarihi
29.08.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bayram sofrası kasapların yüzünü güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız