Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TİGEM'de Limon İhalesi

TİGEM'DE YETİŞTİRİLEN BU YILIN MAHSULÜ 4 BİN 530 TON ''INTERDONATO'' CİNSİ LİMON, KİLOSU 49 KURUŞTAN ALICI BULDU -ORTACA ZİRAAT ODASI BAŞKANI SALİM ÇÖLLÜ: -''BU FİYATLAR TATMİN EDİCİ DEĞİL, ÜYELERİMİZLE MÜZAKERE EDEREK TABAN FİYATI TESPİT EDECEĞİZ'' -DALAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÜNATIN BARIN: -''İHRACAT DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI'' 

MUĞLA (A.A) - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazilerinde yetiştirilen bu yılın üretimi 4 bin 530 ton ''Interdonato'' cinsi limon, dalında açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı.
     Dalaman Tarım İşletmesinde açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ihaleye üç firma katıldı. İhalede satışa çıkarılan 20 parselden 10 parsele alıcı çıktı. 10 parseldeki ürüne ise teklif veren olmadı. 10 parselde dalında açık artırma usulü ile satılan limonun kilosu yaklaşık 49 kuruştan alıcı buldu. İhaleye çıkarılan 4 bin 530 ton üründen, 2 bin 5 ton ürüne fiyat verildi.
    
     -FİYATLAR YETERSİZ BULUNDU-
    
     Ortaca ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, ihalenin ardından yaptığı açıklamada ''Bu fiyatlar çok düşük ve tatmin edici değil. En kısa zamanda çevre ilçelerin ziraat odası başkanları, üyeleri ve üreticilerimizle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştireceğiz ve müzakerelerde bulunarak taban fiyatı belirleyeceğiz. Bu rakamlara ürün satamayız'' dedi.
     Dalaman Ziraat Odası başkanı Ünatın Barın ise ikinci kez yapılan ihalede de tüccarı çok keyifsiz bulduklarını anlatarak, ''Fiyatların düşük olmasında tüccarın önünü göremediğini anlıyoruz. İhracat destekleme birim fiyatları bir an önce açıklanmalı. Ziraat Odası genel merkezimizle de görüşerek konu hakkında bilgi vereceğiz. Milletvekillerimizi de arayıp destekleme birim fiyatlarının açıklanmasını isteyeceğiz'' diye konuştu.
     Bu arada, bir hafta önce ihale ile satışa çıkarılan bin 485 ton ürünün satışının Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmenin ardından fiyatların düşük bulunduğu gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi. Açık arttırmada bugün verilen fiyatların ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde yapılacak olan değerlendirmenin ardından kesinlik kazanacağı bildirildi.

Ekleme Tarihi
06.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TİGEM'de Limon İhalesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız