Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
 
 
Veterinerlere Suni Tohumlama Kursu

MUĞLA VETERİNER HEKİMLER ODASI TARAFINDAN TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİK İLLERİNDEN GELEN 15 VETERİNER HEKİME SUNİ TOHUMLAMA KURSU VERİLİYOR


MUĞLA (İHA) - Türkiye’nin değişik illerinden gelen 15 veteriner hekime Muğla Veteriner Hekimler Odası’nın düzenlediği kursta suni tohumlama kursu veriliyor. Oda salonunda düzenlenen kurs 5 gün sürecek. Kursun açılış törenine Muğla Tarım İl Müdür Yardımcısı Songül Topal ve Oda Başkanı Yusuf Kayacık da katıldı.
 
Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, “5 günlük suni tohumlama eğitim kursu veriyoruz. Tarım Bakanlığı öncülüğünde 5’inci kez bu kursu düzenledik. Suni tohumlama konusunda veteriner hekimleri hem bilinçlendiriyoruz, hem de veteriner hekimlerimizin başka illere gitmesi önlemiş olacağız. Şu anda ülkemizde suni tohumlama oranı yüzde 60 civarında. Biz bu oranı arttırmak istiyoruz. Kursa Türkiye’nin değişik illerinden 15 veteriner hekim katılıyor. Kurs sonunda veteriner hekimlere belge vereceğiz” dedi.
 
Tarım İl Müdür Yardımcısı Songül Topal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın suni tohumlama işini önemsediğini belirterek, “Bu kurslar Bakanlığımızın izni ile açılıyor. Suni tohumlama sayesinde sığırlarda kültür ırkı yüzde 70’e çıktı. Bu da Türk hayvancılığını gelişmesini destekliyor. Suni tohumlanan sığırların buzağıları özel bir ırk. Muğla’da 150 bin sığır var. Bunun 65’inin suni tohumlaması 140 veteriner hekim ile yapıldı” dedi.
 
Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından Veteriner Hekimler Odası salonunda düzenlenen Suni Tohumlama kursu Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Melih Aksoy ve Doç. Dr. Ahmet Ceylan tarafından veriliyor. Kurs 5 gün devam edecek ve kurs sonunda kursa katılan veteriner hekimlere Suni Tohumlama belgesi verilecek.
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Veterinerlere Suni Tohumlama Kursu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız