Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

   
 
Kadın girişimciler, inci kefalini dünyaya tanıtacak
      
Vanlı kadın girişimciler, inci kefali balığının tanıtılması ve hak ettiği değeri bulması için kolları sıvadı.
 
Avrupa Birliği (AB)'ne konuyla ilgili proje sunmak isteyen kadın girişimciler, Van Valisi Münir Karaloğlu’ndan destek istedi.         
Vanlı kadın girişimciler, 'AB Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' tarafından desteklenen 'Van Kadınları Balık Köfte Yaparak İstihdama Katılıyor' isimli proje hazırladı. Projeye ilgisinden dolayı Vali Karaloğlu’na bir teşekkür plaketi veren girişimci kadınlardan Hamiyet Sürücü, inci kefali balığının tanıtılması ve hak ettiği değeri bulması için de destek istedi.
        ‘Van Kadınları Balık Köfte Yaparak İstihdama Katılıyor’ projesinde görev alan Vanlı girişimci kadınlar, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Kadın girişimciler adına söz alan Hamiyet Sürücü, verdiği destekten dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür etti. İnci kefali balığının tanıtılması ve hak ettiği değeri bulması için destek isteyen Sürücü, “İnci kefali balığından yaptığımız ürünlerin, Van’a gelecek heyet yemeklerinde menü olmasını istiyoruz. Daha önce köfte yapmıştık, şimdi ise börek yapma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
 
     Van Valiliği’nin ev sahipliğinde yapılan festival ve etkinliklerde ürünlerinin tanıtımı için yer tahsisi konusunda da destek isteyen Sürücü, seri üretim yapmak için de İŞGEM’le görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti. Avrupa Birliği’nden ve Devlet Planlama Teşkilatı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uyguladığı SODES projelerinden faydalanmak için ‘Van Kadınları Girişimcilik İşbirliği Kültür Sağlık ve Çevre Derneği’ adı altında bir dernek kurma çalışmalarının olduğunu ifade eden Sürücü, Vali Münir Karaloğlu’nun verdiği manevi desteğe bundan sonra da ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı. Sürücü, teşekkür plaketi yanı sıra beraberinde getirdiği şoklanmış inci kefali balığından bir paketi Karaloğlu’na takdim etti.
       
Vali Münir Karaloğlu, kadın girişimcileri cesaretlerinden dolayı tebrik ederek, inci kefalinin tanıtılması ve üretime kazandırılması için desteğinin devam edeceği sözünü verdi. Gerçekçi projelerinin hazır olması halinde kaynak sorunun olmayacağını ifade eden Karaloğlu, “İnci kefali ürünlerinin piyasaya sunulması halinde tutacağına inanıyorum. En önemlisi de kalite. İnsanların damak tadına hitap edecek şekilde hazırlanırsa, ekonomik gelirinin de iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu. Vali Karaloğlu, şehir merkezinde vatandaşların ayaküstü ekmek balık yiyebilecekleri bir işletmenin de açılması tavsiyesinde bulundu. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kadın girişimciler, inci kefalini dünyaya tanıtacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız