Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇELTİK ÜRETİCİSİ MÜDAHALE ALIM FİYATININ AÇIKLANMASINI BEKLİYOR 

EDİRNE (A.A) - Türkiye'nin çeltik ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Edirne'de çeltik üreticisi, müdahale alım fiyatının açıklanmasını bekliyor.

     Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken ile İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Ali Soydan, basın toplantısı düzenledi.

     Erken, İpsala Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, çeltik maliyetlerinin belirlendiğini, bu nedenle TMO'nun müdahale alım fiyatını en geç 20 Eylüle kadar açıklaması gerektiğini söyledi.

     Gümrük Birliği anlaşmaları çerçevesinde ithal edilecek olan 0 gümrüklü pirinç ile normal pirinç ithalatının gelecek yıl mart ayı ortalarında yapılmasını isteyen Erken, ''Böylece ithalatın yavaşlatılması sonucu, üreticinin ürününü iyi fiyatla satması sağlanmalıdır'' dedi.

     Çeltik üreticisinin zarar etmemesi için bir dizi önlemin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Erken, şunları kaydetti:

     ''Köy-Koop Edirne Birliği ve İpsala Çeltik Üreticileri Birliği olarak, Edirne'de, Osmancık çeltik maliyeti 1 tonu için bin 115,50 TL olarak belirlenmiştir. Biz üreticiler birliği olarak bin 300 lira istiyoruz. Bu nedenle TMO'nun en geç 20 Eylül 2011 tarihine kadar müdahale fiyatını açıklamalıdır. TMO çeltik alımında uyguladığı baremlerini üreticiler lehine yeniden düzenlenmesi yapılmalıdır. Elektrik faturaları tek fatura halinde, hasat sonu veya 15 Kasım sonrası ödenmelidir. Ayrıca küresel ısınma sonucunda yer altı sularının metrajının düşmesi, akarsuların suyunun azalması sonucunda bölgemizdeki Hamzadere ve Çakmak barajlarının biran önce yapımlarının hızlandırılıp en kısa süreçte faaliyete geçirilmelidir.''

     İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Soydan ise çeltik fiyatlarının maliyetlerinin altında seyrettiğini kaydetti.

     Soydan, üreticileri ürünlerini satmakta aceleci olmamaları yönünde uyardı.
     

Ekleme Tarihi
15.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çeltik Üreticisi Müdahale Alım Fiyatının Açıklanmasını Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız