Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KIRMIZI ETE YAPILAN ZAM,kırmızı et 

Kırmızı Ete Yapılan Zam

TKEÜMB BAŞKANI TUNÇ: -''DOLAR YÜKSELİNCE ZAM KAÇINILMAZ OLDU''

SAKARYA (A.A) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TKEÜMB) Başkanı Bülent Tunç, doların yükselişinin kırmızı et fiyatlarına yapılan zammı kaçınılmaz hale getirdiğini iddia etti.
 
     AA muhabirine açıklama yapan Tunç, Et Balık Kurumu'nun (EBK) kırmızı etin fiyatına 1 ile 4 lira arasında değişen oranlarda zam yaptığını belirtti.
 
     Zammın dış nedenlerden kaynaklandığını ifade eden Tunç, ''Zaten Et Balık Kurumu da dışarıyla bağlantı iş yaptığı için doların yükselmesi bunda etkili oldu. Ama bakarsanız yerli üretici olsaydı, burada durum daha farklı olurdu. Dolar yükselince zam kaçınılmaz oldu.'' dedi.
 
     Tunç, hayvan alımı konusunda üreticinin yanlış yönlendirildiğini savunarak, ''AK Parti hükümetinin başa gelmesinden beri hayvancılıkta müthiş bir destek var. Desteklemeler gerçekten çok güzel. Tarımda da bu desteklemeler söz konusu. Şimdi tarımda Türkiye ithal ederken ihraç eden ülke konumuna geldi. Ama maalesef hayvancılıkta geriye gittik.'' diye konuştu.
 
     Yapılan küçük hataların sektörde büyük etkiler yarattığını anlatan Tunç, şöyle konuştu:
 
     ''Aldığımız inekler para etmedi ve kesime gitti hepsi. İnekler kesime gidince dana olmadı. Bu şekilde ette sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bunların hepsi zincirleme gelişen olaylar. Tarım ve hayvancılık piyasasında en ufak oynamalar, büyük etki yaratıyor. Bugün yapılan hatalar, ileride mutlaka karşımıza çıkıyor. O yüzden doğru adımların atılması lazım. Üreticilerin işten soğutulmaması lazım. Dış üreticilerden yapılan alımlar bir gün son bulacak. O yüzden yerli üreticiyi küstürmemek lazım''
  

Ekleme Tarihi
16.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırmızı Ete Yapılan Zam




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız