Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Artık Samsun'da da gıda analizi yapılabilecek
 
Samsun İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 'Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi' cihazı tüm gıda, yem ve su numunelerinin analizini yapabilecek. Yatırım programı dahilinde 210 bin liraya mal olan cihaz, Samsun Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde faaliyete geçti.
 
    Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne alınan makine sayesinde, Samsun ve çevre illere hizmet verilecek ve buradan alınan analiz belgeleri tüm dünyada geçerli sayılacaktır.” dedi. 
 
    Böyle bir cihazın Samsun adına önemli bir kazanım olduğunu belirten Karanfil, "Günümüzde hızla gelişen bilim ve teknolojiye paralel olarak sanayi atıklarının ve insektisit, antibiyotik ve hormon gibi ilaçlar ile çeşitli kimyasal boya maddelerinin gıdalara bulaşma oranında arttığını ve gıda kontrollerinin zamanında ve doğru olarak gerçekleştirilmesi için bu zararlı maddelerin analizlerinin yapılması adına alınan bu makine, Gıda Kontrol Laboratuvarının alt yapısına güç katacaktır.” dedi.
 
    Karanfil şöyle konuştu: “Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi, kimyasal işlem laboratuvar analizlerinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da su kirliliği, toprak kirliliği ve hava kirliliği oluşturan elementlerin limit miktarı doğrultusunda uyumluluk analizleri yapmakta da kullanılacak. Cihazın Samsun adına Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne hayırlı olmasını temenni ediyorum.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Artık Samsun'da da gıda analizi yapılabilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız