Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sertifikalı Patates Üretiminde 1'e 20 Verim

Erzurum'un Aziziye ilçesinde yürütülen 'Sertifikalı patates tohumu yetiştiriciliği' projesi kapsamında hasat edilen ürünler için düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yetiştirilen patatesler közlenerek ve haşlanarak protokole ve vatandaşları ikram edildi. 
 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 'Aziziye koşullarında sertifikalı patates tohumu yetiştiriciliği' projesi Aziziye'nin 66 köyünde uygulandı. 
 
Yaklaşık 213 bin liraya mal olan projede 79 ton 'Agria' cinsi tohum kullanıldı. Mayıs ayında ekilen ve Eylül'de hasatı yapılan sertifikalı patates tohumlarından 1'e 20 verim alındı. 
 
Aziziye'ye bağlı Söğütlü Köyünde patateslerin tanıtımı için düzenlenen törene KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Aziziye Belediye Başkanı AK Partili Fatih Cengiz, Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, üreticiler ile köyden vatandaşlar katıldı. 
 
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Ardından masalara haşlanan ve közlenen patatesler tabaklar halinde getirildi. Konuşmalar yapılırken, patatesler yenildi. 
 
Törende konuşan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son yıllarda üretici, yetiştirici, tarım sigortaları birliği yasaları çıkardı. Bu yasalar sayesinde ürünleri değerlendiriliyor ve kayıt altına alınıyor. Erzurum sertifikalı tohum üretiminde önemli bir merkez haline gelecektir" dedi. 
 
1 TON TOHUMDAN 20 TON ÜRÜN 
 
Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman da, Erzurum'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek elde edilen verimin 20 kat olduğunu söyledi. 
 
Başkan Karaman "Üç dönüme 1 ton tohum ektik ve bu tarladan 20 ton verim aldık. Patatesleri ektikten sonra mühendislerimizle birlikte titiz bir çalışma yürüttük. Öyle ki 'patateslere zarar verir' diye böcekleri yok etmek için ilaç kullanmadık" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sertifikalı Patates Üretiminde 1'e 20 Verim




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız