Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Tarım Kredi Kooperatiflerinden ''Ortak Destek Kredisi"

ANKARA (A.A) - Tarım Kredi Kooperatiflerince ortakların kısa süreli acil nakit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ''ortak destek kredisi'' adı altında yeni bir kredi türü uygulaması başlatıldığı bildirildi.
 
     Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, yazılı açıklamasında, 30 gün vadeli olarak kullandırılacak bu kredi için yüzde 2 oranında komisyon alınacağını, 30 günlük süre içerisinde bu krediler üzerinden faiz gibi başka bir masraf alınmayacağını ayrıca ortaklara da Kredi Hayat Sigortası yapılacağını kaydetti.
 
     Kutlu, açıklamasında, ''ortak destek kredisi'' konusunda şu bilgileri verdi:
 
     ''Örneğin kooperatiflerimizden bin lira ortak destek kredisi kullanan ortağımız bir aylık süre için sadece 20 lira komisyon, Kredi Hayat Sigortası için ayrıca 1 lira sigorta primi ödeyecek. Nakdi kredi limiti dışında kullandırılacak olan bu kredi, 10 bin liraya kadar kredi tespit edilen ortaklara azami bin lira, 10 bin liranın üzerinde kredi tespit edilen ortaklara ise azami yüzde 5 oranında ek olarak kullandırılabilecek. Kredi tutarı her halükarda 5 bin lirayı aşmayacak.
 
     Bu kapsamda kullandırılmış olan kredi borçlarını vade dönemi veya en geç idari takip dönemi içerisinde ödeyen ortaklarımıza yeniden kredi kullandırılabilecek. Vade dönemi içerisinde borcunu ödeyemeyen ortaklar komisyon ve kredi hayat sigortası tutarlarını peşin olarak ödemeleri kaydıyla kredi borcuna mahsuben yeni kredi kullandırılabilecek.''
 
     Genel Müdür Kutlu, bu uygulama sayesinde kısa süreli acil nakde ihtiyaç duyan ortakların bankaya gereksinim duymadan Tarım Kredi Kooperatiflerinin kapısını çalabileceğini kaydetti.

Ekleme Tarihi
21.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım Kredi Kooperatiflerinden ''Ortak Destek Kredisi''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız