Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

BAKAN EKER, ET FİYATLARINI CEBİNDE TAŞIYOR


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, vatandaşın yakından izlediği et fiyatlarını cebinde taşıyor. Market market günlük fiyatları cep telefonundan takip eden Eker, Et ve Balık Kurumu’nun et zammının dövizdeki artıştan kaynaklandığını söyledi.
 
 
Cihan Network TV üzerinden yayınlanan Anadoluda Sabah Programı’nın Başkent Konuğu olan Eker, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramı öncesinde yaşanan ‘zam’ söylemlerinin her yıl yapıldığını ifade eden Eker, “Nedense vatandaşın kurban kesmesini pek istemiyorlar. Her sene olduğu gibi bu sene de fiyatlar çok artacak diyorlar. Acaba hayvan bulunacak mı bulunmayacak mı? diye sorular ortaya atıyorlar. Bunların hiçbiri doğru değil. Her sene kurbanlık vardı. Nasıl ki önceki senelerde söylenenler doğru çıkmadıysa bu sene de doğru çıkmayacak.” diye konuştu.

20 MİLYON DOĞURAN KOYUN VAR


Ellerinde hayvan istatistiklerinin bulunduğunu vurgulayan Eker, 11,5 milyon baş büyükbaş hayvan bulunduğunu, 2011 yılında doğuran koyun sayısının 20 milyona çıktığını belirtti. Eker, “Hayvan sayısında hiçbir problem yok. Hayvan varlığı var yeterlidir. Endişeye gerek yok.” dedi.

Et fiyatlarında yaşanan artışın üretimi azlığıyla ilgili olmadığının altını çizen Eker, “Dövizde kıpırdama meydana geldi. Maliyeti yükselmesiyle fiyatlar arttı. Anormal artışlar yok. Perakende fiyatlarda 15 ay öncesine göre yüzde 11 düşüş var. Kuşbaşında da kıymada da.” değerlendirmesi yaptı.  (CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker, et fiyatlarını cebinde taşıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 21.09.2011
yem

bakanimizin yem ve arpa fiyatlarinda haberide olsaydi sevinirdik