Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akkabak Projesi 

Akkabak Projesi

Akyazı Belediyesince geliştirilen Akkabak Projesi kapsamında ücretsiz olarak tahsis edilen tarlalarda üretime başlayan kursiyerler, kabak hasadına başladı. 
 
Belediye, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen projede sona gelindi. Kurs dönemini başarıyla tamamlayan ve tahsis edilen tarlada üretime başlayan 61 kursiyer, yetiştirdikleri kabakları hasat etmeye başladı. 
 
Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, yaptığı açıklamada, Akkabak Projesi'nin gelecek nesiller için önem taşıdığını belirterek, projenin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. 
 
Projenin örnek teşkil ettiğini kaydeden Yazıcı, "Tarımsal Gelişim ve Eğitim Projesi, istediğimiz gibi devam etmekte, kurslarımız yine en kısa zamanda başlayacak. Bu proje, Akyazı'nın gelişmesini isteyenlerin projesidir. Kursiyerlerimiz, eğitimlerinden sonra, verdiğimiz tohumları ekerek, Akkabak ürününü beklediler ve sona geldiler. Artık ürünleri toplama vakti geldi" dedi. 
 
Yazıcı, proje kapsamında yapılan faaliyetlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları bildirdi: 
 
"Bu proje de Akyazı'nın projesidir. Bunu çok içten söylüyorum. Bir proje düşünün, altında hiçbir siyasi menfaat yatmadan gerçekleştiriliyor. Projenin ortakları da İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğüdür. Bu ortaklıktan çok güzel bir çalışma çıkarıldı. Sonuçta, Akyazı kazanmakta, Akyazılılar kazanmaktadır. Daha önce çiftçilik yapmayan 61 kursiyere ücretsiz, hatta maaşları ödenerek dersler veriliyor. Akabinde 450 dönüm arazi tahsis edilerek, kabak tohumu dağıtılmakta ve sonuçta çok güzel veriler ve ürünler elde edilmektedir. Tüm kurumlarla beraber Akyazı için bir proje varsa hep birlikte sonuna kadar sahip çıkmalıyız." 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Akkabak Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız