Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Hayvan Yetiştiricilerine Aşı Uyarısı

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvan yetiştiricilerini aşı yaptırmaları konusunda uyardı. 
 
Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, yaptığı açıklamada, Türkiye'de özellikle küçükbaş hayvan vebası (PPR) olarak bilinen hastalığın çok Yaygın olduğunu, yapılan araştırmalarda ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinde daha yüksek olduğu tespit edildiğini bu kapsamda önlemlerin alınması için aşıların muhakkak yapılmaı gerektiğini söyledi. 
 
Söğüt, başlatılan aşı kampanyasının 9 Mart 2013 tarihine kadar süreceğini belirterek, şöyle konuştu: 
 
"PPR (koyun'keçi vebası) ihbarı mecburi bulaşıcı bir hastalıktır. Hayvanlarda ölüm ve verim kaybına neden olduğundan ve bulaşıcı bir hastalık olduğundan ülke ekonomisine büyük zararlar vermektedir. Bakanlığımız ve Avrupa Birliği'nin Mali desteğiyle yürütülen ve temel hedefi hayvan varlığımızın küpelenerek tanımlanması ve kayıt altına alınması, koyun ve keçi vebası hastalığına karşı aşılanarak, söz konusu hastalığın kontrolü ve yok edilmesinin sağlanması olan 'Koyun ve keçilerin küpelenmesi ve aşılanması projesi saha çalışmaları 2010 yılı ilkbahar kampanyası ile birlikte başlamıştır. Bu çerçevede İl Müdürlüğümüz bütün il genelinde belirtilen kampanya ile çalışmaya başlamış olup kampanyanın biteceği tarih olan 9 Mart 2013 tarihine kadar aşılama kampanyalarına devam edecektir. 
 
2011 yılı küçükbaş hayvanları PPR Aşısı ile aşılama ve küpelenerek kayıt altına alma, halkımızı hastalık ve kayıt altına alma çalışmaları konusunda bilgilendirme ve farkındalığı artırma çalışmalarına başlanmıştır. Bakanlığımızca mevcut kampanya çerçevesinde ilimize tahsis edilen 9 araç ve mevcut il müdürlümüzün araçları ile mesai saatleri güz önünde bulundurulmaksızın ilimiz merkez ve dokuz ilçemiz eş zamanlı çalışmaya başlamıştır. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin, hayvanlarını küpelemek, kayıt altına almak ve PPR aşısını yapmaya gelen teknik elemanlarımıza yardımcı olmaları, başta hayvanlarının sağlığı olmak üzere ülkemizin hayvancığına katkı sağlayacağının bilinmesi gerekmektedir." 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hayvan Yetiştiricilerine Aşı Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız