Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
7. ULUSLARARASI TARIM, SERA VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
 
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI EKER: -''İZMİR'DE 2 MİLYON METREKARE ALANDA BİR JEOTERMAL SERA KURULMASINI HEDEFLİYORUZ''

İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İzmir'de 2 milyon metrekare alanda bir jeotermal sera kurulmasını hedeflediklerini bildirdi.

     Bakan Eker, 7. Uluslararası Tarım, Sera, Hayvancılık Fuarı ile 3. Animalexpo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılışını yaptı.

     Açılışta yaptığı konuşmada, fuarların sadece ticari bağlantılar açısından değil, gelişmelerin izlenmesi açısından da önem taşıdığını kaydeden Eker, fuarlarda 500'ün üzerinde firmanın ürünlerini sergileyeceğine, katılımcılardan 60'ının yabancı olduğuna dikkati çekerek, ''İzmir'e de bu yakışırdı'' dedi.

     Eker, İzmir'in tarımcılık ve hayvancılıkta önemli potansiyele sahip olduğunu, Hükümet olarak bu potansiyeli geliştirmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

     ''İzmir çiftçisine sağlanan destek, görevi devraldığımız günden bu yana 3 kattan fazla arttı. Türkiye genelinde başlattığımız tarıma dayalı sanayi projesi kapsamında kırsal kalkınma destekleriyle yüzde 50 hibe destek verdiğimiz, sadece İzmir ilimizde 77 tane tarıma dayalı sanayi tesisi açıldı. Bunun her birinin sermayesinde yüzde 50 destek sağladık. Sermayenin yüzde 50'sine biz ortağız ama karın tamamı çiftçinin, müteşebbisin.''

     Bakan Eker, AK Parti Hükümeti döneminde İzmir'deki 31 tarımsal kalkınma kooperatifine de 23 milyon lira destek sağladıklarını, bu çalışmadan 700 ailenin faydalandığını bildirdi.
 
 

     İzmir çiftçisinin 1 milyar 300 milyon lira tarımsal kredi kullandığını ifade eden Mehmet Mehdi Eker, şöyle devam etti:

     ''İzmir ile ilgili desteğimiz başından beri devam ediyor. Ama bundan sonra İzmir'in bazı alanlardaki potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi ile ilgili bizim önemli projelerimiz var. Birisi şu; İzmir'in ürün kümelenme çalışmasının pilot bölge olarak seçilmesi. Zeytin, zeytinyağı, organik tarım ürünleri, seracılık, üzüm, üzüm ürünleri, bitkisel yağlar gibi konularda ürün kümelenme çalışmaları 2015 yılına kadar tamamlanacak.

     Bu bizim hükümetimizin programında olan bir konu. Jeotermal seracılığın bu bölgede geliştirilmesi ile ilgili bir çalışmamız var. 2 milyon metrekare alanda biz bir jeotermal sera kurulmasını hedefliyoruz. Bu da hükümetimizin çalışmaları içinde.''

     Eker, Türkiye'de tarımsal üretimin giderek modernleştiğini ancak tarım arazilerinin miras yoluyla bölündüğünü ifade etti.

     Türkiye'de tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmemesi için hazırlık yaptıklarını belirten Eker, ''Halı büyüklüğündeki arazilerde tarım yapmayacağız. Böyle bir kanun taslağımız var'' diye konuştu.

     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tarım ile ilgili çalışmalarını anlattı.

     Türkiye Ziraat Odaları Merkez Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ise 5 milyon üyelerinin olduğunu, üyelerine İsrail mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulunduklarını ifade etti.

     Açılış konuşmalarının ardından tören alanına gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da heyetle birlikte stantları gezdi.

Ekleme Tarihi
24.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 7. Uluslararası Tarım, Sera Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız