Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
(İYSAD) Başkanı Sadık Çelik 

YEMEK SANAYİCİLERİ DERNEĞİ'NDEN OKUL YEMEKLERİ UYARISI

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik, okullarda kayıt dışı, nasıl koşullarda üretildiği belli olmayan yemeklerin öğrencilere servis edilmesinin çocukların sağlığını tehdit ettiği uyarısında bulundu.
 
     Sadık Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın okul kantinlerinde hamburger, kola, çikolata gibi yiyecekleri yasaklamasının çok doğru bir adım olduğunu belirterek, ''Asıl tehlike kayıt dışı, nerde, hangi malzemeler ve nasıl koşullarda üretildiği belli olmayan yemeklerin çocuklarımıza servis edilmesidir. Bu oluşum çocuklarımızın sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor'' dedi.
 
     Kantin işletmeciliği ile yemek hizmetinin birbirinden ayrılması gerektiğini savunan Çelik, okullardaki yemek hizmetinin kantinciler tarafından belirlenerek yerine getirilmesi ve kantincilerin bu konuda söz sahibi olmasının son derece yanlış olduğunu kaydetti.
 
     Bu hizmetin mutlaka Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni ve sicili olan, altyapısı yeterli, eğitimli, bilinçli, sektörde deneyimli ve referanslı üreticiler tarafından sağlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarının bu konudaki eksik ve yanlış uygulamaları düzeltmesi gerektiğini bildirdi.
 
     Sadık Çelik, şunları ifade etti:
 
     ''Çocuk ve öğrenci beslenmesi yetişkin beslenmesinden farklıdır. Bu nedenle çocuk ve öğrenci yemekleri kalsiyum, protein, karbonhidrat, vitamin ve enerji değerleri beslenme uzmanları tarafından saptanan menülerden oluşmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını emanet ettiğimiz hazır yemek şirketleri hammaddeden, üretim, servis ve sunuma kadar işin her aşamasında kalite, uzmanlık, yetkinlik ve hijyen konularında belli standartları aşmış profesyonellikte Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı ve İYSAD üyesi firmalar olmalıdır. Bu noktada başta Millli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, okul yönetimleri ve okul aile birliklerine büyük görev ve sorumluluk düşüyor.''

Ekleme Tarihi
28.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yemek Sanayicileri Derneği'nden Okul Yemekleri Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız