Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

YER KİRAZININ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR -DENİZLİ'DE KENTİN MARKA ÜRÜNÜ OLMASI HEDEFLENEN YER KİRAZI TÜKETİMİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA VATANDAŞLARA DAĞITILDI

DENİZLİ (A.A) - Denizli'de kentin marka ürünü yapılması ve Türkiye ekonomisine kazandırılması hedeflenen yer kirazı meyvesinin tanıtımı çalışmaları kapsamında vatandaşlara yer kirazı dağıtıldı.
 
     Türkiye'de yaygın üretimi Denizli'de yapılan yer kirazı için Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) işbirliğiyle tanıtım etkinliği düzenlendi.
     Ürünün tanıtımı ve tüketimin artırılması amacıyla 5 bin paket yer kirazı dağıtıldı.
 
     DTO Başkanı Necdet Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekstil, mermer, kablo, cam sanayi, metal gibi ihracat kalemlerinin yanı sıra tarımda da Denizli'nin söz sahibi olması gerektiğini belirterek, hazırladıkları alternatif sektör ve pazar projeleri kapsamında sera ürünlerinde markalaşma yaratmaya çalıştıklarını söyledi.
 
     Seracılıkta sadece domatesin gündeme geldiğini ancak Denizli'nin toprağının ve ikliminin çok çeşitli ürün yetiştirilmesine elverişli olduğunu dile getiren Özer, bu nedenle DEMESKO ile birlikte kentte üretilen yer kirazının tanıtılması kararını aldıklarını söyledi.
 
     Türkiye'nin ve dünyanın yer kirazını doğru bir şekilde tanımasını amaçladıklarını bildiren Özer, ''Bir dönümünde yaklaşık 1 ton ürün veriyor. 1 tonun ekonomik değeri yaklaşık 6 bin lira. İnşallah önümüzdeki süreçte yer kirazının bir ihracat kalemi olduğunu ve ekonomiye döviz girdisi sağlayan bir ürün olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu nedenle böyle bir organizasyonu başlattık'' dedi.
 
     DEMESKO Başkanı Halil Öztürk de yer kirazının, parçalı araziler bulunan Denizli'de özellikle Çameli, Beyağaç gibi tarımın ve geçimin zor olduğu ilçelerde iyi bir geçim kaynağı olacağını ifade ederek, ''Üreticilerimize 'üretin', tüketicilerimize de 'korkmadan tüketin' diyoruz. Türkiye'de en çok yer kirazı üretimi Denizli'de yapılıyor. Hedefimiz ise Denizli'nin yer kirazını dünyada marka yapmak. Nasıl Diyarbakır karpuzu, Finike portakalı marka ise Denizli'nin yer kirazı da inşallah dünyada bir marka olacak. Ama biz öncelikle Denizli halkının yer kirazının kendi ürünü olduğunu bilmesini istiyoruz'' diye konuştu.
     Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ise yer kirazının önemli bir ihracat ürünü olabileceğini söyledi.

Ekleme Tarihi
29.09.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yer Kirazının Ekonomiye Kazandırılması Hedefleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız