Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hayvan pancarı 

Hayvan Pancarı Yetiştiriciliği Tarla Günü Etkinliği

Erzurum Ziraat Odası Başkanı Mücahit Harmandar, Erzurum'da bir ilki gerçekleştirerek, "yemlik pancar" olarak da tanımlanan "hayvan pancarı" üretimi yaptıklarını ifade etti. 
 
Yakutiye İlçesi Kösemehmet Mahallesi'nde Yakutiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce üreticiler için 'Hayvan Pancarı Yetiştiriciliği' tarla günü etkinliği düzenledi. 
 
Harmandar, etkinlikte yaptığı konuşmada çiftçiye verilen desteklerle üretimin arttığına dikkat çekerek "Erzurum'da bir ilki gerçekleştirerek hayvan pancarı ürettik. Amacımız hayvancılıkta verimi artırmak. Tarım üreticileri 2003 yılından sonra tarım ve hayvancılığa verilen kamu destekleriyle önemli bir noktaya gelmiştir. Verimliliğin artmasını sağlamak için çiftinin bilinçli olması gerekiyor" dedi. 
 
Yakutiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Tokur da, dünyada bir buçuk milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, en temel ürünün gıda olduğunu kaydetti. 
 
Yem açığının giderek arttığını belirten Tokur, "Bilindiği gibi Erzurum ilinin ekonomisi tarıma ve özellikle hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık bu ilimizde önemli bir üstünlüğe sahiptir. Çünkü bir kısım girdi maliyeti daha düşüktür. Dolayısıyla hayvancılık ilde alternatifsiz bir üretim faaliyetidir. Bu nedenle hayvancılığı geliştirmedeki başarı, Erzurum ekonomisine önemli katkı sağlanacaktır" dedi. 
 
Kaba yem açığının giderilmesi için değişik çalışmalara imza attıklarını belirten Tokur, söz konusu projenin Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu, Aydınlık Mahallesi, Çayırtepe ve Altunbulak Mahallerinde 3 önder çiftçinin toplam 14 dekar arazisinde uygulamaya konulduğunu hatırlattı. 
 
Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar hayvan pancarı üretimi yapılan tarlayı gezerek, ürün hakkında bilgi aldılar. 
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik de hayvan pancarının hayvancılıkta verimliliği artıracağına inandıklarını belirterek, yeni üretim alanı olan hayvan pancarı yetiştiriciliğinin üreticiye hayırlı olmasını diledi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hayvan Pancarı Yetiştiriciliği Tarla Günü Etkinliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız