Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
armut 

Projeli Armutlar Meyve Vermeye Başladı

Malatya merkeze bağlı Küllümağara köyünde "Meyvecilik Geliştirme Projesi" kapsamında tesis edilen bahçedeki armut ağaçları meyve vermeye başladı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valiliği tarafından desteklenen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında merkeze bağlı Küllümağara köyünde tesis edilen yarı bodur anaçlar üzerine aşılı Deveci, Akça, Williams ve Santa Maria armut çeşitlerinin ilk meyveleri alındı. 
 
Ayrıca, proje kapsamında ilkbahar döneminde kurak şartlara dayanıklı Amerikan asma anaçlarına aşılı Köhnü, Tahannebi, Kureyş ve Banazı siyahı üzüm çeşitleriyle tesis edilen bağlarda yüksek verim ve kalite elde etmek için telli terbiye sistemi uygulandı. Proje maliyetinin yüzde 50'si Malatya Valiliği, yüzde 50'si çiftçiler tarafından karşılandı.
 
Konu hakkında açıklama yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Turan Karaca, şunları kaydetti: 
 
"Meyveciliğin ve bağcılığın ilimizde gelişmesi ve modern olarak tesis edilmesi için Malatya Valiliğimizin başlattığı proje devam etmektedir. Bağların tesis edilmesinde yüksek verim ve kalite hedeflenmektedir. Yüksek verim ve kalitenin arttığını gören üreticilerimizin modern bağ tesislerine yöneleceklerini umut ediyoruz. 2011 yılı sonbahar döneminde projeden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir." 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.09.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Projeli Armutlar Meyve Vermeye Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız