Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

CANLI BİTKİ İHRACATINDA ARTIŞ -SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI BAĞDATLIOĞLU: -''İHRACATIMIZDA GÖRÜLEN SEZON BAŞI BEREKETİNİN ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA DA DEVAM EDECEĞİNE VE BİZİ HEDEFLERİMİZE SAĞLAM ADIMLARLA ULAŞTIRACAĞINA İNANIYORUM''



ANTALYA (A.A) - Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, canlı bitki ihracatında görülen ''sezon başı bereketinin'' gelecek aylarda da devam edeceğine inandığını bildirdi.
 
     Osman Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sektörün eylül ayında ihracatta rekor bir artışa imza attığını, süs bitkileri ihracatının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 87 artış göstererek 7 milyon 819 bin 240 dolar gelir elde edildiğini belirtti. Süs bitkileri ihracatının 2011 yılının dokuz aylık döneminde de yüzde 42 artarak 62 milyon 72 bin 974 dolar gelir edildiğini aktaran Bağdatlıoğlu, Antalya'nın sektördeki konumunu geliştirdiğini, Yalova, Sakarya ve İzmir gibi merkezlerin de önemli gelişmeler sağladığını bildirdi.
     Bağdatlıoğlu, süs bitkilerinin, eylül ayında tüm ihracat sektörleri arasında, gemi ve yat sektöründen sonra en büyük ihracat artışı görülen sektör olduğunu ve gelecek için umut verdiğini kaydetti.
     Eylül ayında canlı bitkiler ihracatında yüzde 239, kesme çiçek ihracatında ise yüzde 26 oranında artış görüldüğüne dikkati çeken Bağdatlıoğlu, yılın dokuz aylık dönemde ise canlı bitkiler ihracatının yüzde 90 artış göstererek 31 milyon 883 bin 416 dolar olduğunu belirtti.
     Bağdatlıoğlu, Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişimine paralel olarak Irak, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan pazarlarında da canlı bitki ihracatının istikrarlı şekilde artmaya devam ettiğini bildirdi.
 
     Eylül ayı ihracatında Türkmenistan, Hollanda, İngiltere, Almanya ve Azerbaycan; yılın dokuz aylık döneminde ise Türkmenistan, Almanya, Irak ve İngiltere'nin önemli pazarlar olduğunu kaydeden Bağdatlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     ''Canlı bitkiler ihracatında en önemli pazar haline gelen Türkmenistan'a yüzde 105 ihracat artışı gerçekleşti. Yine canlı bitkiler ihracatı yapılan Irak'a yüzde 240, Azerbaycan'a yüzde 76 artış yaşandı. Özbekistan da canlı bitkiler ihracatımızda önemli bir pazar haline geldi. Özellikle bahçe peyzajına yönelik canlı bitkiler ihracatımızın bu pazarlarda payını artırmaya devam etmesi bekleniyor. Diğer önemli ihraç pazarlarımızdan olan Hollanda'ya yüzde 51, Almanya'ya yüzde 22 ve Ukrayna'ya da yüzde 20 artış görüldü. İhracatımızda görülen sezon başı bereketinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğine ve bizi hedeflerimize sağlam adımlarla ulaştıracağına inanıyorum.''

Ekleme Tarihi
04.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Canlı bitki ihracatında artış




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız