Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
DAMLA SULAMA 

Derebucak'ta Su Kaynakları Tarımın Hizmetine Girecek

Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde hayata geçirilecek damla sulama projesinin devreye girmesi ile birlikte bin dönümlük alanda sulu tarım yapılabileceği bildirildi. 
 
Çamlık Belediye Başkanı Ali Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen damla sulama projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti. 
 
Kasabanın Yeniköy mevkiinde bulunan su kaynaklarından tarım alanlarının istifade edebilmesi için bir dizi çalışmanın içerisine girdiklerini, bu konuda yaptıkları girişimin olumlu sonuç verdiğini belirten Özdemir, şu bilgileri verdi: 
 
"Hazırlanan damla sulama projesi kapsamında Yeniköy, Bakaran, Koyundaşı ve Cildanı mevkilerinde toplam bin dönümlük bir alan sulu tarımın yapıldığı bir arazi haline dönüşecek. Kasabamız Yeniköy mevkisinde bulunan ve bugüne kadar değerlendirilemediği için boşa akan su kaynaklarımız proje çerçevesinde damla sulama yöntemi ile güzergahındaki tarım alanlarını hasret kaldığı suya kavuşturacaktır. 1 milyon liralık proje İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmiş ve projenin devreye girmesi için çalışmalara başlanmıştır. Sulu tarıma açılacak bu alanlarda vatandaşlarımız çilek, fasulye, nohut gibi ürünleri artık ekebilecek." 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Derebucak'ta Su Kaynakları Tarımın Hizmetine Girecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız